ERAXIS 100 mg inf. çöz. için toz içeren 1 flakon ve çözücü Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eraxis nedir, Eraxis ne için kullanılır, Eraxis ne ilacı, Eraxis neye yarar, Eraxis ne işe yarar, Eraxis neye iyi gelir, Eraxis kullananlar, Eraxis kullanımı, Eraxis uygulama, Eraxis etkileri, Eraxis faydaları bilgilerini içerir.

2.ERAXIS nedir ve ne için kullanılır?

ERAXIS 1 flakon 100 mg'lık infüzyon amaçlı çözelti tozu ile 1 flakon 30 ml çözücü içeren bir kit halinde temin edilmektedir.

İnfüzyon amaçlı çözelti tozu beyazla kirli beyaz arası liyofilize bir katıdır. Çözücü ise berrak, renksiz bir solüsyondur.Sulandırılarak hazırlanan çözelti berrak olmalı, görülebilir parçacık içermemelidir.

Etkin madde anidulafungindir.

Anidulafungin ekinokandin adı verilen bir ilaç grubundandır. Bu ilaçlar ciddi mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Anidulafungin fungal hücre duvarının bir bileşeninin (1,3-P-D-glukan) üretimini engeller. Anidulafungine maruz kalan mantar hücreleri, zayıf veya üreyemez hale gelerek, tamamlanmamış veya kusurlu hücre duvarlarına sahip olur.

Anidulafungin invaziv kandidiyazis (kandidemi dahil) olarak adlandırılan bir mantar enfeksiyonu türünü tedavi etmek için verilmektedir. Enfeksiyona Candida adı verilen mantar hücreleri (maya) neden olur.