EQICEFT- IV 500 mg 1 flakon Farmasötik Özellikleri

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

6.2. Geçimsizlikler

EQİCEFT içeren çözeltiler diğer ajanlar ile karıştırılmamalı veya diğer ajanlara eklenmemelidir. Özellikle, kalsiyum içeren seyrelticiler (örneğin Ringer çözeltisi veya Hartman çözeltisi) seftriakson flakonlarım rekonstitüe etmek için veya rekonstitüe edilmiş bir flakonu IV uygulama için daha fazla seyreltmek için kullanılmamalıdır, çünkü çökelti oluşabilir. Seftriakson ve kalsiyum içeren çözeltiler karıştırılmamalı veya aynı anda uygulanmamalıdır.

Literatürlerde seftriaksonun amsakrin, vankomisin, flukonazol, aminoglikozidler ve labeltalol ile geçimsiz olduğu bildirilmiştir.

6.3. Raf ömrü

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

“Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü

Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir

Kural olarak, çözeltiler hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalıdır.

Çözeltilerin renkleri, konsantrasyon ve saklanma sürelerine bağlı olarak açık san ile bal rengi arasında değişir. Solüsyonun renginin değişmesi ilacın etki ve toleransını etkilemez.

İntravenöz uygulama için:

Çözücü ilavesinden sonra flakon çalkalanır çalkalanmaz toz içerik çözünür ve çözelti tekrar enjektöre çekilerek bekletmeden yavaş intravenöz enjeksiyonla (2-4 dakika) doğrudan ven içine veya bir İV infüzyon sırasında tüp içine enjekte edilir.

İntravenöz infüzyon için:

Çözücü ilavesinden sonra oluşan çözeltinin tamamı enjektöre çekilerek aşağıda verilen uygun infüzyon çözeltileriyle istenilen konsantrasyon için tekrar seyreltilir. Uygulama için 10-40 mg/mL arası konsantrasyonlar tavsiye edilmektedir. Fakat daha düşük konsantrasyonlar da kullanılabilir. İV infuzyonlar 30 dakika süreyle infiize edilirler. Seyreltme için kullanılan çözeltiler: Enjeksiyonluk su, % 0.9 sodyum klorür, % 2.5 dekstroz, % 5 dekstroz, % 10 dekstroz; % 0.9 veya % 0.45 izotonik sodyum klorürde dekstroz, % 10 mannitol.

Mavi nokta yukarıda bulunacak şekilde tutulur.

Ampulün baş kısmı ok yönünde aşağıya çekilir.

Testere kullanılmasına gerek yoktur.