EPLEDAY 50 mg 100 film tablet Kullanımı

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.EPLEDAY nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Hipertansiyon

EPLEDAY’in önerilen başlangıç dozu günde bir kez 50 mg’dır. EPLEDAY’in tam terapötik etkisi, 4 hafta içinde ortaya çıkar. Günde bir kez 50 mg’a yetersiz kan basıncı yanıtı olan hastalarda, EPLEDAY dozajı, günde iki kez 50 mg’a artırılır. Kan basıncı üzerinde 100 mg’dan daha büyük bir etkisi olmaması ve hiperkalemide bir risk artışıyla ilişkilendirilmesi nedeniyle, daha yüksek dozajlarda EPLEDAY önerilmez.

EPLEDAY genellikle standart tedavilerle birlikte uygulanır. Önerilen EPLEDAY dozu günde bir kez 50 mg'dır. Tedavi günde bir kez 25 mg dozunda başlatılır ve hasta tarafından tolere edilebilecek şekilde ve serum potasyum düzeylerini dikkate alarak, tercihen 4 hafta içinde günde bir kez 50 mg hedef dozuna titre edilir.

Uygulama yolu ve metodu

Ağızdan alınır.

EPLEDAY aç veya tok kamına uygulanabilir.

Çocuklarda kullanımı

Pediyatrik popülasyonda eplerenon kullanımının önerilmesi için yeterli veri yoktur; dolayısıyla bu yaş grubunda kullammı önerilmez.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Hafif böbrek yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozu ayarlaması gerekmez.

Potasyum düzeyleri, idrarda proteinle seyreden şeker hastalan da dahil olmak üzere böbrek fonksiyonlan yetersiz olan hastalarda düzenli olarak izlenmelidir. Serum kreatinin düzeyi 2.5 mg/dL'den yüksek veya kreatinin klerensi 50 mL/dak.'dan düşük olan hastalann dikkatle tedavi edilmesi gerekir. Böbrek fonksiyonlan azaldıkça, kan potasyum seviyesinde artış riski gözlenir. Eplerenon hemodiyalizle atılmaz.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ila orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozunun ayarlanması gerekmez.

Eğer EPLEDAY’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla EPLEDAY kullanırsanız

EPLEDA Y’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

EPLEDAY'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

EPLEDAY ile tedavi sonlandınldığındaki oluşabilecek etkiler:

Doktorunuz size söylemediği sürece EPLEDAY almayı durdurmayınız. EPLEDAY almayı kesmeniz gereken durumlarda sizin için en iyi yöntemi doktorunuz belirleyecektir. EPLEDAY kullammı ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa doktorunuza danışınız.