EPIRUBICIN EBEWE 10 mg 5 ml flakon Gebelik

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Epirubicin gebelik kategorisi D'dir. Epirubicin hamilelik kategorisi, Epirubicin gebelik kategorisi, Epirubicin emzirme, Epirubicin anne sütüne geçer mi, Epirubicin laktasyon, Epirubicin hamilelerde kullanımı, Epirubicin ve bebek, Epirubicin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: I)

Çocuk doğurma potansiyeli Imlunaıı kadınlar/ Doğunı kontrolü (Kontrasepsiyon)

Epinıbisin genotoksik etkilere sahiptir. Bu nedenle epirubisinlc tedavi edilen erkek hastalara tedavi süresince ve tedaviden 6 ay somasına kııdar baba olmaması ve epirubisinlc tedaviye bağlı olası infertilite sebebiyle önceden spermlerin korunması konusunda tavsiyede bulunulmalıdır. Kadınlar epirubisin tedavisi sırasında hamile kalmamalıdır

Kadın ve erkekler tedavi süresi boyunca ve tedaviden 6 oy sonrasına kadar etkili bir kontrasepsit yöntem kullanmalıdır.

(iehelik dönemi

I’piruhisinin gebelik ye
veya fetus yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkilen bulunmaktadır

Kadın vc erkekler epinıbisin aliminin üreme üzerindeki potansiyel yan etkileri lıakkırıda bilgilendirilmelidir Çocuk sahihi olma potansiyelindeki kadınlar fetüs üzerindeki potansiyel tehlikesi hakkında tamamen bilgilendirilmelidirler ve epirubisin tedavisi sırasında hamile kalımı durumunda olası genetik danışmanlık gözöttündc hulundurulmalıdr Kanser kemoterapi sinde epinıbisin. hamile kadınlurda veya hamile kalma olasılığı bulunan kadınlarda, anneye potansiyel yararları, t’etüsdaki olası risklere ağır basmadıkça kullanılma malıdır.

Epirubisin gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır

Laktasyon dönemi

Epirubisinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir Fakat diğer antntsiklinleri içeren bir çok ilaç, anne sütüne geçmektedir Potansiyel ciddi yan etkilerinden dolayı tedavi süresince ve öncesinde emzirme durdurulmalıdır

Laktasyon döneminde kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi göstermiştir thkz. Bölüm 5.3) İnsanlardaki potansiyel risk bilinmemektedir Epirubisinin insan tertilitcsınc veya tcratojenezıse neden olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte deneysel veriler epirubisinin l’ctüsc zarar verebileceğini ortaya koymuştur Diğer nntikanser ajunlor gibi epirubisin de hayvanlar üzerinde muiaienİk ve karsinojenik özellikler göstermiştir.