EPIDOSIN 8 mg 5 ampül Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Epidosin dozu, Epidosin dozaj, Epidosin doz aşımı, Epidosin uygulama, Epidosin kullanım şekli, Epidosin kullanımı, Epidosin kullanım süresi, Epidosin açmı tokmu, Epidosin nedir, Epidosin ne için kullanılır, Epidosin nasıl kullanılır, Epidosin faydaları, Epidosin etkileri, Epidosin günde kaç kez, Epidosin sabah mı akşam mı, Epidosin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Önerilen doz günde 1-2 ampul damar veya kas içine uygulanır.
Uygulama sıklığı ve süresi:

Kronik kullanımda tedavinin süresi ve uygulama sıklığı tedaviyi yürüten hekim tarafından, hastanın semptomlarına göre belirlenmelidir.

Uygulama şekli:

İntramuskuler veya intravenöz uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği durumlarında kullanılmamalıdır.
Pediyatrik popülasyon:

Valetamat bromürün pediyatrik hastalarda kullanımının güvenliliğine ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptom ve belirtiler: taşikardi, aritmi, hızlı soluk alıp verme, hiperpireksi, belirgin huzursuzluk ile karakterize merkezi sinir sistemi uyarılması, konfüzyon, paranoid reaksiyonlar, halüsinasyon, delirium, konvülsiyon, ölüme yol açabilecek dolaşım ve solunum yetmezliği

Tedavi: Sürekli EKG, vital bulguların izlenmesi, solunum desteği, hiperpireksi için dışarıdan soğuk uygulaması yapılır. Konvülsiyonlar için diazepam ve semptomatik tedavi uygulanır. Antikolinerjik etkileri ortadan kaldırmak için her 4-6 saatte bir i.m. veya s.c. 1-3 mg fizostigmin yapılabilir.