EPANUTIN PARENTERAL READY MIXED 250 mg 5 ampül Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Epanutin nedir, Epanutin ne için kullanılır, Epanutin ne ilacı, Epanutin neye yarar, Epanutin ne işe yarar, Epanutin neye iyi gelir, Epanutin kullananlar, Epanutin kullanımı, Epanutin uygulama, Epanutin etkileri, Epanutin faydaları bilgilerini içerir.

2.EPANUTIN PARENTERAL READY MIXED nedir ve ne için kullanılır?

• EPANUTIN etkin madde olarak her 5 ml'lik ampulde 250 mg fenitoin sodyum içermektedir. Her kutuda 10 adet ampul bulunmaktadır.

• EPANUTIN, anti-epileptik ilaçlar olarak adlandırılan ilaç grubundandır. Bu ilaçlar sara (epilepsi) tedavisinde kullanılır.

• EPANUTIN, şiddetli sara nöbetlerinin (status epilepticus) tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca beyin ameliyatı sırasında veya sonrasında ve/veya ciddi kafa yaralanmalarında nöbetleri kontrol etmek veya önlemek için de kullanılabilir. EPANUTIN, ağızdan antiepileptik ilaçlar alınamadığı durumlarda kısa bir süre için nöbetleri kontrol etmek veya önlemek için de kullanılır.

• EPANUTIN, özellikle digoksin adlı ilacın neden olduğu, kalp ritminde değişikliğe yol açan belirli sorunların tedavisinde kullanılabilir.

Size neden EPANUTIN verildiği konusunda emin değilseniz, bunu doktorunuza sormalısınız.