ENTOCORT 0.02 mg/ml 115 ml enema haz.için 7 dispersibl tablet Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Entocort yan etkileri, Entocort etkileri, Entocort zararları, Entocort belirtileri, Entocort uyarılar, Entocort önlemler, Entocort kilo aldırırmı, Entocort zayıflatırmı, Entocort zehirlenmesi, Entocort cinsellik, Entocort sorunlar, Entocort uykusuzluk, Entocort bağımlılık, Entocort bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ENTOCORT’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Entocort Enema kullanırken hissedeceğiniz yan etkiler genellikle hafiftir. Ancak, aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse doktorunuza danışınız.

Oluşabilecek yaygın yan etkiler (hastalarda %10'u geçmeyecek şekilde %1 veya daha fazla

görülür; 10'da 1 ile 100'de 1 arası)

Şişkinlik (örn. karın veya barsaklarda gaz)

Bulantı

Diyare (ishal)

Ciltte kızarıklık

Kaşıntı

Ajitasyon (huzursuzluk) Uykusuzluk

Oluşabilecek yaygın olmayan yan etkiler (hastalarda %1'i geçmeyecek şekilde %0,1 veya daha

fazla görülür; 100'de 1 ile 1000'de 1 arası)

Heyecan

Uykusuzluk

Oluşabilecek seyrek yan etkiler (hastalarda %0,01'den daha az görülür; 10.000'de 1'den az hastada)

Ağır alerjik tepkiler

Sistemik steroidler yüksek dozda ve uzun süreli olarak reçete edildiğinde, oldukça nadir olarak, çok çeşitli psikiyatrik/davranışsal etkiler oluşabilir.

Yan etkilerin raporlanması

Yapılan klinik çalışmalarda Entocort enema uygulanan hastaların %20'sinde istenmeyen yan etkiler görülmüştür. Bildirilen yan etkiler şunlardır : - Şişkinlik, bulantı, diyare gibi gastro-intestinal rahatsızlıklar - Ürtiker, kızarıklık gibi deri reaksiyonları - Ajitasyon, uykusuzluk (orta sıklıkta) - Depresif ruh hali gibi psikiyatrik belirtiler Nadir vakalarda doza, tedavi süresine, birlikte veya daha önceden glukokortikosteroid alımına ve kişinin duyarlılığına bağlı olarak adrenal bezin hipofonksiyonunu içeren sistemik glukokortikosteroid etkilerinin belirti ve semptomları rektal olarak uygulanan glukokortikosteroidlerle de görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.