ENHOS MEYVE TUZU 20 poşet Dozu

Kansuk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Enhos dozu, Enhos dozaj, Enhos doz aşımı, Enhos uygulama, Enhos kullanım şekli, Enhos kullanımı, Enhos kullanım süresi, Enhos açmı tokmu, Enhos nedir, Enhos ne için kullanılır, Enhos nasıl kullanılır, Enhos faydaları, Enhos etkileri, Enhos günde kaç kez, Enhos sabah mı akşam mı, Enhos fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi :

• Laksatif olarak gece yatarken veya sabahları bir bardak suya iki paket kullanılır.

• Cerrahi, radyolojik, proktoskopik veya kolonoskopik işlemlerden önce bağırsakları boşaltmak için yarım bardak soğuk suya iki poşet kullanılır.

• Antihelmentik tedaviden sonra parazitlerin atılması için yarım bardak soğuk suya iki poşet kullanılır.

Yetişkinler ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda her iki veya üç saatte bir poşet alınabilir. 24 saat içinde altı poşetten fazla kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Sudaki karışım tamamen eridikten sonra içilir.
Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer bozuklukları: Böbrek ve karaciğer hastalarında kullanılmaz.

Pediyatrik popülasyon: 12 yaş altı çocuklarda kullanılmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

Ürünün aşırı dozda alınması zordur. Akut doz aşımı orta derecede olduğunda geğirme ve gastrointestinal rahatsızlıkla sonuçlanabilir. Tedavi ürünün kullanımının bırakılması ve uygun olduğunda semptomatik önlemlerdir.

Ciddi akut doz aşımı, sodyum aşırı yüklemesini ağırlaştırabilir (hiparnatremi veya hiperosmolarite) ve metabolik alkaloz olabilir. Semptomlar yerinde duramama, halsizlik, susuzluk, tükürük salgısında azalma, baş dönmesi, baş ağrısı ve düşük tansiyon ve taşikardi. Tedavi çoğunlukla sıvı elektrolit dengesinin uygun düzeltilmesini içerir.

Kuru tozun susuz akut alınması gastrik irritasyon, gaz çıkarma ve olasılıkla mide perforasyonuna neden olabilir. Tedavi mide lavajı ve genel destekleyici ve semptomatik önlemlerdir.