ENBREL PEN 50 mg enj. çöz.için kullanıma hazır 2 kalem Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Enbrel nedir, Enbrel ne için kullanılır, Enbrel ne ilacı, Enbrel neye yarar, Enbrel ne işe yarar, Enbrel neye iyi gelir, Enbrel kullananlar, Enbrel kullanımı, Enbrel uygulama, Enbrel etkileri, Enbrel faydaları bilgilerini içerir.

2.ENBREL PEN nedir ve ne için kullanılır?

ENBREL'in etkin maddesi olan etanercept iki insan proteininden üretilmiştir. İltihaba neden olan başka bir proteinin aktivitesini engeller. Etanercept, bazı hastalıklarla ilişkili iltihabı azaltarak etki eder.

ENBREL yetişkinlerde (18 yaş ve üzeri), orta şiddette veya şiddetli eklem ağrıları ve şekil bozukluğunda (romatoid artrit), sedef hastalarında eklemleri tutan romatizmal hastalıklarda (psöriatik artrit), sırt eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı romatizmal hastalıklarda (şiddetli ankilozan spondilit) ve orta şiddette veya şiddetli sedef hastalığında kullanılabilir. Bu hastalıklarda kullanımı daha yaygın olan tedaviler sizin için uygun değilse veya bu tedavilere yeterli cevap alınamayan durumlarda kullanılabilir.

ENBREL eklem ağrıları ve şekil bozukluğu (romatoid artrit için) genellikle metotreksat ile birlikte kullanılır. Metotreksat ile tedavi sizin için uygun değilse ENBREL tek başına da kullanılabilir. Tek başına veya metotreksat ile birlikte kullanımda ENBREL romatoid artritten kaynaklanan eklemlerinizdeki hasarı yavaşlatabilir ve günlük aktiviteleri yapabilme kabiliyetinizi geliştirir.

Çoğul eklem tutulumlu sedef hastalarındaki eklemleri tutan romatizma (psöriatik artrit) hastalarında ENBREL günlük aktiviteleri yapabilme kabiliyetinizi geliştirebilir. Çoğul simetrik

ağrılı ve şiş eklemleri olan hastalarda (ör. eller, bilekler ve ayaklar) ENBREL hastalığın sebep

olduğu bu eklemlerdeki yapısal hasarın ilerlemesini yavaşlatabilir.