ELUCEF 125 mg 20 efervesan tablet Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elucef dozu, Elucef dozaj, Elucef doz aşımı, Elucef uygulama, Elucef kullanım şekli, Elucef kullanımı, Elucef kullanım süresi, Elucef açmı tokmu, Elucef nedir, Elucef ne için kullanılır, Elucef nasıl kullanılır, Elucef faydaları, Elucef etkileri, Elucef günde kaç kez, Elucef sabah mı akşam mı, Elucef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Akut bakteriyel otitis media tedavisi için standart doz;

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5 ila 10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg ile tedavi edilebilir.

Akut maksiler sinüzit tedavisi için standart doz;

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg ile tedavi edilebilir.

Faranjit /tonsilit tedavisi için standart doz;

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg’dır.

Komplike olmamış deri ve yumuşak doku enfeksiyonları tedavisi için standart doz; Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg’dır.

Uygulama şekli:

Oral yoldan, efervesan tablet bir bardak suda eritilerek içilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Çocuk hastalarda;

2

Kreatin klerensi <30mL/dak/1.73m olan çocuk hastalarda, sefdinir dozu günde bir defa 7mg/kg’a kadar verilmelidir.

Aşağıdaki formül çocuk hastalarda kreatin klerensini hesaplamada kullanılır:

Kreatin Klerens= K X vücut ağırlığı (kg) veya boy (cm)

2

Serum kreatinin (mL/dakika/1.73m ) 1 yaşından büyük çocuklar için K= 0.55, 1 yaşına kadar olan çocuklarda ise K=0.45’dir.
Karaciğer yetmezliği:

Doz aşımı ve tedavisi

Sefdinir’in insanlarda fazla kullanımı ve tedavisi ile ilgili veriler mevcut değildir. Akut rodent toksisite çalışmalarında tek doz 5600 mg/kg yan etki oluşturmamıştır. Diğer P -laktam antibiyotiklerinin fazla kullanımı ile kusma, mide bulantısı, epigastrik rahatsızlık, ishal ve zihin karışıklığı gibi toksik belirtiler ve semptomlar görülmektedir. Hemodiyaliz, böbrek rahatsızlığı olan bireylerde sefdinir’i vücuttan hemen attığından ciddi zehirlenme olaylarının görülmemesinde yardımcı olmaktadır.