ELOSALIC %0.1 pomad 45 G Uyarılar

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elosalic uyarılar, Elosalic zararları, Elosalic önlemler, Elosalic riskler, Elosalic yan etkisi, Elosalic alerji, Elosalic alkol, Elosalic hamileler, Elosalic emzirme, Elosalic araç kullanımı, Elosalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tüm kütanöz glukokortikoid preparatlarda olduğu gibi, geniş vücut yüzey alanları tedavi edilirken önlem alınmalıdır.

ELOSALIC’in kapalı pansumanla birlikte kullanımı tavsiye edilmez. ELOSALIC yüz, kasıklar, genital bölge veya diğer kıvrımlı bölgelerde kullanıma yönelik değildir.
ELOSALIC oftalmik kullanım için uygun değildir. ELOSALIC kullanılırken gözler, mukozalar ve açık yaralar ile temasından kaçınmaya dikkat edilmelidir. ELOSALIC ülserler, yaralar veya deri çatlakları üzerine uygulanmamalıdır.

ELOSALIC’in püstüler veya guttat psoriasisde kullanılması önerilmez.

Ciltte aşırı kuruma dahil tahriş gelişirse ELOSALIC kullanımı bırakılmalı ve uygun tedavi verilmelidir.

Glukokortikoidler cilt enfeksiyonlarını maskeleyebilir, aktive edebilir veya cilt enfeksiyonlarını alevlendirebilirler. Tedavi sırasında cilt enfeksiyonları geliştiğinde uygun bir antifungal ya da antibakteriyel ajan kullanılmalıdır. Eğer olumlu yanıt alınmazsa ELOSALIC kullanımı, enfeksiyon yeterince kontrol altına alınıncaya kadar kesilmelidir.

Şahsilik asit güneş ışınlarına karşı bariyer oluşturan bir ajan gibi etki gösterebilir.
ELOSALIC ile cilt tedavisini UV tedavisiyle birlikte alan hastalar, ışığa karşı koruyucu etkiyi azaltmak ve civardaki tedavi edilmeyen bölgede yanık riskini en aza indirmek için UV tedavisine başlamadan önce ciltte kalan pomatı uzaklaştırmalı ve tedavi edilecek bölgeyi temizlemelidir. UV tedavisinden sonra, pomat tekrar uygulanabilir.

ELOSALIC ciltte tahrişe yol açabilen propilen glikol stearat içerir.

Çocuklarda kullanım

12 yaşından küçük çocuklarda ELOS ALIC’in güvenilirliği ve etkinliği belirlenmemiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez.