ELOCON %0.1 30 gr pomad {Schering-plough} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elocon dozu, Elocon dozaj, Elocon doz aşımı, Elocon uygulama, Elocon kullanım şekli, Elocon kullanımı, Elocon kullanım süresi, Elocon açmı tokmu, Elocon nedir, Elocon ne için kullanılır, Elocon nasıl kullanılır, Elocon faydaları, Elocon etkileri, Elocon günde kaç kez, Elocon sabah mı akşam mı, Elocon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama şekli:

ELOCON hastalıklı deri bölgelerine ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Günde bir defa uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda vücut ağırlıklarına oranla deri yüzeyi erişkinlerden daha büyüktür. Bu nedenle, çocuklar topikal kortikosteroidlerin sistemik etkilerine daha duyarlıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

ELOCON kullanımına bağlı doz aşımı bildirilmemiştir.

Topikal kortikosteroidlerin aşırı miktarlarda ve uzun süreli kullanılması, hipofiz-adrenal fonksiyonlarını baskılayarak, sekonder adrenal yetmezliği ile sonuçlanabilir.

Doz aşımı durumunda gerekli olan semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Akut hiperkortikoidi semptomları, hemen hemen tamamen geri dönüşlüdür. Gerekli olduğunda elektrolit dengesizliği tedavi edilir. Kronik toksisite olgularında, kortikosteroidlerin yavaşça kesilmesi önerilmektedir
.

Topikal kortikosteroidler aşırı dozda uygulandıklarında, emilme sonucu sistemik yan etkilere yol açabilirler. Bu durumda tedaviye son verilmelidir.