ELIGARD 45 mg enj. çöz. için S.C. toz içeren şırınga ve çöz. içeren şırınga Dozu

Astellas Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eligard dozu, Eligard dozaj, Eligard doz aşımı, Eligard uygulama, Eligard kullanım şekli, Eligard kullanımı, Eligard kullanım süresi, Eligard açmı tokmu, Eligard nedir, Eligard ne için kullanılır, Eligard nasıl kullanılır, Eligard faydaları, Eligard etkileri, Eligard günde kaç kez, Eligard sabah mı akşam mı, Eligard fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yalnızca erişkin erkek hastalar için dozaj:

ELIGARD 45 mg, 6 ayda bir kez derialtı enjeksiyon şeklinde uygulanır. Enjekte edilen solüsyon, altı aylık bir dönem boyunca sürekli leuprorelin asetat salımı sağlayan katı bir depooluşturur.

Kural olarak, ilerlemiş prostat kanserinin ELIGARD 45 mg ile tedavisi uzun dönemli tedaviyi gerektirmektedir ve remisyon ya da düzelme görüldüğünde bu tedavi kesilmemelidir.

ELIGARD 45 mg, tedaviye verilen yanıtı izlemede uygun deneyime sahip bir sağlık uzmanının gözetiminde uygulanmalıdır.

ELIGARD 45 mg’a verilen yanıt, klinik parametreler yoluyla ve prostat spesifik antijenin (PSA) serum düzeyleri ölçülerek izlenmelidir. Klinik araştırmalarda, testosteron düzeylerininorşiektomi uygulanmamış hastaların büyük bir bölümünde tedavinin ilk 3 günü boyuncaarttığı ve daha sonra 3-4 hafta içinde tıbbi kastrasyon düzeylerinin altına düştüğügösterilmiştir. Erişilen kastrasyon düzeyleri, tıbbi ürün tedavisinin sürdürüldüğü dönemboyunca korunmuştur (<%1 testosteron yükselmeleri). Hasta yanıtının suboptimal olmasıdurumunda, serum testosteron düzeylerinin kastrasyon düzeylerine ulaştığı ya da budüzeylerde kaldığı doğrulanmalıdır.

Uygulama şekli:

Kullanıma hazır olarak sunulan iki steril şırınganın içeriği, ELIGARD 45 mg’ın derialtı enjeksiyon yoluyla uygulanmasından hemen önce karıştırılmalıdır.

Karıştırma prosedürü için Bkz. 6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler.

Hayvan çalışmalarından elde edilen verilere göre intraarteryel ya da intravenöz enjeksiyondan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Derialtı enjeksiyon yoluyla uygulanan diğer tıbbi ürünlerde olduğu gibi, enjeksiyon yeri periyodik olarak değiştirilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda klinik araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle özel bir uyarı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyon:

Özel bir uyarı bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

ELIGARD 45 mg’da, ilacın kötüye kullanılma potansiyeli bulunmamaktadır ve bu nedenle bilinçli doz aşımı beklenmez. Klinik pratikte leuprorelin asetat ile gerçekleşmiş kötüye ilaçkullanımı veya doz aşımına dair olgu raporu bulunmamaktadır.Ancak doz aşımınıngerçekleşmesi durumunda, hasta izlenmeli ve semptomatik destekleyici tedaviuygulanmalıdır.