ELIDEL krem 30 gr {Novartis} Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elidel nedir, Elidel ne için kullanılır, Elidel ne ilacı, Elidel neye yarar, Elidel ne işe yarar, Elidel neye iyi gelir, Elidel kullananlar, Elidel kullanımı, Elidel uygulama, Elidel etkileri, Elidel faydaları bilgilerini içerir.

2.ELIDEL nedir ve ne için kullanılır?

ELİDEL %1 Krem, beyazımsı, kokusuz, leke bırakmayan ve kolayca yayılabilen bir kremdir; bir gram ELİDEL, 10 mg etkin madde (pimekrolimus) içerir.

ELİDEL 30 g'lık tüplerde sunulmaktadır.

ELİDEL, iltihap gelişiminde rol oynayan kalsinörin adlı bir maddeyi baskılayarak deri iltihabını tedavi eden, yüzeyel olarak (cilt üzerine sürülerek) uygulanan, topikal kalsinörin inhibitörleri adı verilen bir ilaç sınıfına ait, steroid (kortizon ve benzeri maddeler) içermeyen, bir ilaçtır. İltihaba ve egzamadaki karakteristik kızarıklık ve kaşıntıya neden olan deri hücreleri üzerinde etki gösterir.

ELİDEL, 2 yaş ve üzeri çocuk, genç ve erişkin hastalarda, deride egzama (atopik dermatit) bulgu ve belirtilerini tedavi etmek amacıyla kullanılır. Erken belirti ve bulguların tedavisinde kullanıldığında belirtilerin ilerleyerek şiddetli alevlenmelere dönüşmesini önler; bu da alevlenmesiz dönemlerin daha uzun sürmesini sağlar.