EKSPAZ PLUS 40 mg/80 mg 30 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ekspaz Plus nedir, Ekspaz Plus ne için kullanılır, Ekspaz Plus ne ilacı, Ekspaz Plus neye yarar, Ekspaz Plus ne işe yarar, Ekspaz Plus neye iyi gelir, Ekspaz Plus kullananlar, Ekspaz Plus kullanımı, Ekspaz Plus uygulama, Ekspaz Plus etkileri, Ekspaz Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.EKSPAZ PLUS nedir ve ne için kullanılır?

Otilonyum bromür ve simetikon, EKSPAZ PLUS’ m etkin maddeleridir. Otilonyum bromür, antispazmodik (spazm giderici) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Sindirim kanalındaki kaslar üzerine etki eder, barsak spazmlarını hafifletir ve artmış motiliteyi (barsak kaslarının aşırı büzülmesini ve hızım kontrol etmek gibi) düzenler. Simetikon’da sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrıyı dindirmek için kullanılan bir gaz gidericidir.

EKSPAZ PLUS 30 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır.

EKSPAZ PLUS spazm ve gaz ağırlıklı hastalıklarda kullanılmaktadır. Bu rahatsızlıklardan bazıları;

  • İrritabl barsak sendromu (IBS- Barsaklarda organik bir sebep olmaksızın gözlenen fonksiyona ait rahatsızlıkları içeren hastalık grubu) ve distal enterik (barsakların son kısımlarına ait) bölgenin spastik-ağrılı durumlarında spazm çözücüdür.
  • EKSPAZ PLUS sindirim kanalındaki kaslar üzerine etki eder, barsak spazmlarım hafifletir ve artmış motiliteyi (barsak kaslarının aşırı büzülmesini ve hızım kontrol etmek gibi) düzenler.