EKSOFED 60 mg 30 tablet Dozu

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eksofed dozu, Eksofed dozaj, Eksofed doz aşımı, Eksofed uygulama, Eksofed kullanım şekli, Eksofed kullanımı, Eksofed kullanım süresi, Eksofed açmı tokmu, Eksofed nedir, Eksofed ne için kullanılır, Eksofed nasıl kullanılır, Eksofed faydaları, Eksofed etkileri, Eksofed günde kaç kez, Eksofed sabah mı akşam mı, Eksofed fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde’. Oral olarak günde 3-4 kez 1 tablet. Günlük maksimum doz 4 tablettir (240 mg psödoefedrin hidroklorür).

Uygulama şekli:

EKSOFED ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

İlacm kullanımı ile elde edilen deneyim normal yetişkin dozunun uygun olduğunu göstermekle beraber şiddetli hepatik yetmezlik durumunda dikkatli olunması gerekmektedir.

Böbrek yetmezliği:

6 - 12yaş arası çocuklarda: EKSOFED’in şurup formu kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar: EKSOFED doz aşımında eksitasyon, huzursuzluk, halüsinasyon, hipertansiyon ve aritmi gibi merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomları ortaya çıkabilir. Şiddetli olgularda psikoz, konvülziyon, koma ve hipertansif kriz gelişebilir. Potasyumun hücre dışından hücre içine kayması nedeniyle serum potasyum düzeyi düşebilir.

Tedavi: Solunum destekleyici ve koruyucu ve konvülsiyonları kontrol edici önlemler alınmalıdır.

Endike olduğu takdirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Mesane kateterizasyonu gerekebilir. Beta blokörler kardiyovasküler komplikasyonları ve hipokalemiyi düzeltebilir. İstenirse, psödoefedrin atılımının hızlandırılması için asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.