EKLIPS PLUS 50/12.5 28 film tablet Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eklips Plus nedir, Eklips Plus ne için kullanılır, Eklips Plus ne ilacı, Eklips Plus neye yarar, Eklips Plus ne işe yarar, Eklips Plus neye iyi gelir, Eklips Plus kullananlar, Eklips Plus kullanımı, Eklips Plus uygulama, Eklips Plus etkileri, Eklips Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.EKLIPS PLUS nedir ve ne için kullanılır?

EKLİPS PLUS, anjiyotensin II reseptör blokörü olan losartan ve bir idrar söktürücü (diüretik) olan hidroklorotiyazid kombinasyonudur. Her film tablet, 50 mg losartan potasyum ve 12.5 mg hidroklorotiyazid içerir.

EKLİPS PLUS, 28 adet film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Çentiksiz, san renkli, oblong film kaplı tabletlerdir.

EKLİPS PLUS, aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

• EKLİPS PLUS, tek başına losartan veya hidroklorotiyazid ile kan basıncı yeterince kontrol altına alınamayan hastalarda sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) düşürülmesinde kullanılır.

• EKLİPS PLUS, yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve kalbin soi odacığı kalınlaşmış (sol ventrikül hipertrofisi) olan hastalarda inme (felç) riskini azaltmak için kullanılır, ancak bu fayda siyah ırka mensup hastalar için geçerli değildir.