EKLIPS FORT 100/25 mg 90 film tablet Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eklips Fort nedir, Eklips Fort ne için kullanılır, Eklips Fort ne ilacı, Eklips Fort neye yarar, Eklips Fort ne işe yarar, Eklips Fort neye iyi gelir, Eklips Fort kullananlar, Eklips Fort kullanımı, Eklips Fort uygulama, Eklips Fort etkileri, Eklips Fort faydaları bilgilerini içerir.

2.EKLIPS FORT nedir ve ne için kullanılır?

EKLİPS FORT, anjiyotensin II reseptör blokörü olan losartan ve bir idrar söktürücü (diüretik) olan hidroklorotiyazid kombinasyonudur. Her film tablet, 100 mg losartan potasyum ve 25 mg hidroklorotiyazid içerir.

EKLİPS FORT, 28 ve 90 adet film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Çentiksiz, san renkli, oblong film kaplı tabletlerdir.

EKLİPS FORT, aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

• EKLİPS FORT, tek başına losartan veya hidroklorotiyazid ile kan basıncı yeterince kontrol altına alınamayan hastalarda sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) düşürülmesinde kullanılır.

• EKLİPS PLUS. yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve kalbin sol odacığı kalınlaşmış (sol ventrikül hipertrofısi.) olan hastalarda inme (felç) riskini azaltmak için kullanılır, ancak bu fayda siyah ırka mensup hastalar için geçerli değildir.