EFEXOR XR 37.5 mg 14 mikropellet kapsül Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Efexor nedir, Efexor ne için kullanılır, Efexor ne ilacı, Efexor neye yarar, Efexor ne işe yarar, Efexor neye iyi gelir, Efexor kullananlar, Efexor kullanımı, Efexor uygulama, Efexor etkileri, Efexor faydaları bilgilerini içerir.

2.EFEXOR XR nedir ve ne için kullanılır?

• Uzatılmış salimli mikropellet kapsül formundadır, Serotonin ve noradrenalin geri alım inhibitörleri (SNRTlar) olarak isimlendirilen ilaç grubuna ait bir antidepresandır.

• Kutuda 14 mikropellet kapsül içeren blister ambalajlardadır.

• Majör depresyonun tedavisinde, majör depresyonun nüksünün ve yeni episodların (atakların) engellenmesinde, yaygın anksiyete bozukluğu (YAB) tedavisinde, sosyal fobi tedavisinde, agorafobi (hastanın panik atağının ortaya çıkabileceğini hissettiği yerlerde bulunmaktan korkması) ile birlikte veya agorafobi olmaksızın görülen panik bozukluğu tedavisinde kullanılır.

Majör Depresyon ve diğer psikiyatrik bozukluklan olan çocuk ve gençlerde yapılan kısa dönemli klinik çalışmalarda antidepresanlar intihar düşünce ve davranışlarının (intihara yatkınlık) riskini arttırmıştır. Çocuk veya gençte EFEXOR XR veya herhangi diğer bir antidepresan kullanılması düşünüldüğünde, tanımlanan risk ile klinik İhtiyaç dengelenmelidir. İntihar ile ilgili uyarıya bakınız.

Antidepresan ilaçların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylarında, ilaç dozunun artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse tedavi ediciler tarafından yakinen izlenmesi gereklidir.

EFEXOR XR pediyatrik hastalarda (18 yaş altı) kullanım için onaylı değildir._