EFAMAT 1 gr/2 ml IM enj. çözelti içeren ampül Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Efamat dozu, Efamat dozaj, Efamat doz aşımı, Efamat uygulama, Efamat kullanım şekli, Efamat kullanımı, Efamat kullanım süresi, Efamat açmı tokmu, Efamat nedir, Efamat ne için kullanılır, Efamat nasıl kullanılır, Efamat faydaları, Efamat etkileri, Efamat günde kaç kez, Efamat sabah mı akşam mı, Efamat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde, genelde 2 ml’Iik EFAMAT İ.M. enjeksiyonluk çözeltinin (1 ampul, 1000 mg etofenamata eşdeğerdir) derin tek bir intramusküler enjeksiyonu yeterlidir.

Uygulama şekli:

İntramusküler uygulama içindir.

Şok dahil anafılaktik reaksiyonların gelişme olasılığı nedeniyle EFAMAT İ.M. enjeksiyonundan sonra hasta en az 1 saat izlenmelidir. Acil durum kiti hazır bulundurulmalıdır. Hasta bu önlem hakkında bilgilendirilir.

Ampulün kırılmasından sonra enjeksiyonluk çözelti bir şırıngaya çekilir ve yeterince uzun enjeksiyon iğnesi ile kas içerisine (genellikle gluteus kasına) derin bir şekilde enjekte edilir. Çözeltiyi enjekte etmeden önce, herhangi bir kan damarının zarar görmediğinden emin olmak için şırınganın pistonu çok az geri çekilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Çocuklar ve adolesanlarda EFAMAT İ.M. kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Baş ağnsı, baş dönmesi, sersemlik ve bilinç bulanıklığı gibi merkezi sinir sistemi bozukluklan aşırı doz semptomları olabilir. Aynca, karın ağrısı, bulantı ve kusma ortaya çıkabilir. Karaciğer ve böbrek bozuklukları ve gastrointestinal hemoraji de olabilir.

Önerilen tedavi:

Bilinen spesifik bir antidotu yoktur. Doz aşımında Zehir Danışma Merkezi ile temasa geçilmesi önerilir.