EBRANTIL 25 mg IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Nedir

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ebrantil nedir, Ebrantil ne için kullanılır, Ebrantil ne ilacı, Ebrantil neye yarar, Ebrantil ne işe yarar, Ebrantil neye iyi gelir, Ebrantil kullananlar, Ebrantil kullanımı, Ebrantil uygulama, Ebrantil etkileri, Ebrantil faydaları bilgilerini içerir.

2.EBRANTIL nedir ve ne için kullanılır?

• EBRANTİL’in etkin maddesi olan Urapidil, sinir sisteminin damar kas sistemi üzerindeki etkilerini engeller. EBRANTİL kan damarlarını genişleterek kalbin faaliyeti üzerinde önemli bir etki oluşturmadan kan basıncını (tansiyonu) düşürür. EBRANTİL kalbin çalışmasını da uygun şekilde etkiler. Tansiyon hastalıklarında görülen ve yüklenmeye bağlı olan kan basıncı artışları azaltılır. Damar içine uygulandıktan sonra artan tansiyon değerlerinde hızlı (5 dakika içinde) bir azalma meydana gelir, fakat çok etkili bir azalma olmaz. Tedaviden sonra kan basıncı yavaş yavaş 2-3 saat içinde tekrar yükselir.

• EBRANTİL 25 mg IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul, renksiz camdan yapılmış ampul içerisinde şeffaf bir çözeltidir. Her bir kutuda, 5 adet 5 mlTik ampul vardır.

EBRANTİL aşağıdaki durumlarda kullanılır: -Ağır, çok ağır ve tedaviye yanıt vermeyen yüksek tansiyon durumlarında

-Ameliyat sırasında ve/veya sonrasında yüksek tansiyon hastalarının kan basıncının kontrollü bir şekilde azaltılmasında.

*    'r~