DYNABAC 10 enterik kaplı tablet Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dynabac etkileşimi, Dynabac etken madde, Dynabac yardımcı maddeler, Dynabac alkol, Dynabac etkileşim, Dynabac kullananlar, Dynabac dozu, Dynabac kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Genelde DYNABAC ile tedavi edilen ve aynı zamanda teofilin kullanmakta olan hemen hiçbir hastada teofilin dozajında ampirik ayarlama yapılması yada teofilin plazma konsantrasyonlarının izlenmesi gerekmez. Optimal akciğer fonksiyonunun sağlanabilmesi için belirli bir teofilin plazma konsantrasyonuna bağımlı olan, daha ağır akciğer hastalığı vakalarında yada teofilin konsantrasyonları terapötik sınırların yüksek olanı dolayında bulunan hastalarda teofilin plazma konsantrasyonları izlenmeli ve gereken dozaj ayarlamaları yapılmalıdır.

Antipiren ile klinik önemi olan ilaç etkileşimleri bildirilmemiştir. DYNABAC, bir antasitten ya da H2 reseptör antagonistinden hemen sonra kullanıldığında, DYNABAC’ın emilimi hafifçe artar.

Eritromisinle diğer ilaçların, bu arada varfarin, digoksin, ergotamin, triazolam, siklosporin, terfenadin, heksobartital, karbamazepin, alfentanil, dispiramid ve lovastatinin birlikte kullanılması sırasında ilaç etkileşimleri bildirilmiştir. DYNABAC’ın bu ilaçlarla birlikte kullanılmasına ait veriler sınırlı olduğundan, bu tür uygulamalar sırasında dikkatli olmak gerekir.