DROSETIL 3 mg/0.03 mg 21 film kaplı tablet Gebelik

Exeltis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Drosetil gebelik kategorisi X'dir. Drosetil hamilelik kategorisi, Drosetil gebelik kategorisi, Drosetil emzirme, Drosetil anne sütüne geçer mi, Drosetil laktasyon, Drosetil hamilelerde kullanımı, Drosetil ve bebek, Drosetil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

DROSETİL oral bir kontraseptiftir ve gebelik önleyici etkisi bulunmaktadır.

Gebelik dönemi:

DROSETİL gebelik döneminde kontrendıkedir

DROSETİL kullanımı sırasında gebelik meydana gelmesi durumunda kullanım durdurulmalıdır. Ancak, yaygın epidemiyolojik çalışmalar ne gebeliğinden önce kombineoral kontraseptif kullanmış olan kadınların çocuklarında doğumsal kusur riskinde herhangibir artışı ne de erken gebeliği süresince yanlışlıkla kombine oral kontraseptif kullanıldığındaoluşan bir teratojenik etkiyi göstermiştir.

DROSETİL’in gebelikte kullanımına ilişkin veriler, DROSETİL’in gebelik, fötus ya da yenidoğanın sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında sonuçlara varılmasına izinveremeyecek kadar kısıtlıdır. Konu hakkında epidemiyolojik veri henüz mevcut değildir.

Laktasyon dönemi:

Kombine oral kontraseptiflerin kullanımı süt miktarında azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden dolayı laktasyon etkilenebilir. Bu yüzden emziren annebebeğini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanımı genellikleönerilmemelidir. Kontraseptif steroidler ve metabolitlerı küçük miktarlarda süte geçebilir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

DROSETİL, bir oral kontraseptiftir. Kullanıldığı sürece fertiliteyi engeller.