DOXORUBICIN KOCAK 50 mg IV/INTRAVESIKAL infüzyon için liyofilize toz içeren 1 FLK+1 AMP Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxorubicin Kocak etkileşimi, Doxorubicin Kocak etken madde, Doxorubicin Kocak yardımcı maddeler, Doxorubicin Kocak alkol, Doxorubicin Kocak etkileşim, Doxorubicin Kocak kullananlar, Doxorubicin Kocak dozu, Doxorubicin Kocak kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yüksek dozda siklosporin, doksorubisinin serum seviyelerini ve miyelotoksisitesini artırır.

Doksorubisin, başlıca diğer sitotoksik ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılır. Özellikle kemik iliği/hematolojik ve gastrointestinal etkilere ilişkin aditif bir toksisite oluşabilir(Bkz. Bölüm 4.4. Özel Kullanım Uyarıları ve Önlemleri). Doksorubisinin diğerkardiyoaktif bileşenlerle (örneğin, kalsiyum kanal blokerleri) eş zamanlı kullanımınınyanı sıra potansiyel olarak kardiyotoksik diğer ilaçlarla kombinasyon kemoterapisindekullanımı, tedavi süresince kardiyak fonksiyonun izlenmesini gerektirir. Hepatikfonksiyonda eş zamanlı tedaviler tarafından indüklenen değişimler, doksorubisininmetabolizmasını, farmakokinetiğini, terapötik etkililiğini ve/veya toksisitesinietkileyebilir.

Paklitaksel, doksorubisinden önce verildiğinde doksorubisinin ve/veya metabolitlerinin plazma konsantrasyonlarında artışa neden olabilir. Ancak, bazı veriler, doksorubisinpaklitakselden önce uygulandığında bu artışın daha düşük olduğunu belirtmektedir.

Bir klinik araştırmada, günde iki kez sorafenib 400 mg ile birlikte verildiğinde doksorubisin eğri altı alan değerinde %21’lik bir artış gözlemlenmiştir. Bu bulgununklinik anlamı bilinmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim bilgisi mevcut değildir.