DOXORUBICIN KOCAK 10 mg IV/INTRAVESIKAL infüzyon için liyofilize toz içeren 1 FLK+1 AMP Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxorubicin Kocak nedir, Doxorubicin Kocak ne için kullanılır, Doxorubicin Kocak ne ilacı, Doxorubicin Kocak neye yarar, Doxorubicin Kocak ne işe yarar, Doxorubicin Kocak neye iyi gelir, Doxorubicin Kocak kullananlar, Doxorubicin Kocak kullanımı, Doxorubicin Kocak uygulama, Doxorubicin Kocak etkileri, Doxorubicin Kocak faydaları bilgilerini içerir.

2.DOXORUBICIN KOCAK nedir ve ne için kullanılır?

  • DOXORUBİCIN KOÇAK, 10 mg liyofilize Doksorubisin HCI içeren renksiz cam bir flakon ile 5 mİ enjeksiyonluk su içeren renksiz bir ampulde kullanıma sunulmaktadır.
  • Kemoterapi (kanser tedavisi) için kullanılan ve sitotoksik (kanser hücresini öldürücü) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaç, kanser hücreleri gibi aktif şekilde büyüyen hücrelerin büyümelerinin yavaşlamasına veya durmasına neden olmaktadır ve bu hücrelerin ölme olasılıklarını artırmaktadır. DOXORUBİCİN KOÇAK tedavisi, normal ve sağlıklı dokudan ziyade kanserli dokunun selektif(seçici) olarak öldürülmesine yardımcı olmaktadır. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanılabilir.
  • DOXORUBİCİN KOÇAK, tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte çeşitli kanserleri tedavi etmek için kullanılır. Nasıl kullanıldığı tedavi edilen kanser türüne bağlıdır.
  • DOXORUBİCİN KOÇAK, meme, akciğer, mesane, tiroid bezi, yumurtalık kanserleri, kemik sarkomu ve yumuşak doku sarkomu, Hodgkin ve Hodgkin dışı lenfomalar, nöroblastoma, Wilms’ tümörü, akut lenfoblastik lösemi, akut miyeloid lösemi gibi çeşitli neoplastik (tümörle ilişkili) hastalıkların gerilemesi ile kendini gösteren olumlu sonuçlar vermiştir. DOXORUBİCIN KOÇAK gerek transüretral rezeksiyon (idrar yolundan girilerek yapılan cerrahi önleyici tedavi) sonrasında gerekse tedavi edici amaçlar için intravesikal yoldan verildiğinde yüzeyel mesane tümörlerinde olumlu sonuçlar elde edilmiştir.