DOXEL READY 20 mg/1 ml IV inf. için kon. çöz. içeren flakon Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxel Ready gebelik kategorisi D'dir. Doxel Ready hamilelik kategorisi, Doxel Ready gebelik kategorisi, Doxel Ready emzirme, Doxel Ready anne sütüne geçer mi, Doxel Ready laktasyon, Doxel Ready hamilelerde kullanımı, Doxel Ready ve bebek, Doxel Ready kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Dosetaksel gebelik sırasında kullanıldığı veya bu ilacın alınması sırasında hasta gebe kaldığı takdirde, hastaya fötusun maruz kalabileceği risk potansiyeli anlatılmalıdır. Üreme çağındakikadınlar tedavi sırasında gebe kalmaktan kaçınmaları ve gebe kalmaları durumundahekimlerini hemen bilgilendirmeleri konusunda uyarılmalıdır.

Tedavi sırasında etkili bir kontrasepsiyon metodu kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Diğer sitotoksik ilaçlarda olduğu gibi dosetaksel gebe kadınlara uygulandığında fötusa zarar verebilir. Bu nedenle dosetaksel gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Dosetaksel lipofilik bir maddedir ama dosetakselin anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Dosetakselin süt çocukları üzerinde ciddi advers reaksiyon potansiyelibulunması nedeniyle kadınlar, dosetaksel tedavisi boyunca emzirmeyi kesmelidir.

Üreme yeteneği (fertilite)

Gebe kadınlarda yapılmış bir araştırma bulunmamaktadır. Tavşan ve farelerde dosetakselin embriyotoksik ve fetotoksik olduğu ve farelerde üremeyi azalttığı bildirilmiştir.

Klinik dışı çalışmalarda dosetakselin genotoksik etkilerinin olduğu ve erkek fertilitesini olumsuz yönde değiştirebileceği görülmüştür (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilikverileri). Dolayısıyla da dosetaksel ile tedavi edilen erkeklerin tedavi sırasında ve tedaviyiizleyen 6 aylık süre içinde baba olmamaları ve tedavi öncesinde sperm saklanması konusundatavsiye almaları önerilmektedir.