DONAXYL 10 mg 6 vaginal tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Donaxyl dozu, Donaxyl dozaj, Donaxyl doz aşımı, Donaxyl uygulama, Donaxyl kullanım şekli, Donaxyl kullanımı, Donaxyl kullanım süresi, Donaxyl açmı tokmu, Donaxyl nedir, Donaxyl ne için kullanılır, Donaxyl nasıl kullanılır, Donaxyl faydaları, Donaxyl etkileri, Donaxyl günde kaç kez, Donaxyl sabah mı akşam mı, Donaxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi : Altı gün boyunca her gün bir vajinal tablet uygulanır

Tedaviye menstruasyon (adet) döneminde ara verilmeli, adet kanaması sona erdiğinde devam edilmelidir.

Subjektif rahatsızlık (kaşıntı, akıntı, koku) sona erse bile, tedaviye devam edilmelidir. Çünkü altı günlük ilaç kullanma süresinden önce tedaviye son verilmesi, rahatsızlığın nüksetmesine sebep olabilir.

Dekualinyum klorür’ün günde 1 tabletten daha yüksek dozlarda kullanılması etkide herhangi bir artış sağlamayacağı gibi yan etkilerin de ortaya çıkışını kolaylaştıracaktır. Bu sebeple önerilen günlük kullanım dozu aşılmamalıdır.

Uygulama şekli : Vajinal tabletler, akşamları yatmadan önce, vajinamn iyice derinine yerleştirilmelidir. İlaç, vajinaya en iyi şekilde, uzanıp dizler hafifçe bükülerek yerleştirilir.

Nadir olarak ve vajinanın çok kuru olduğu hallerde vajinal tablet parçalanmayarak olduğu gibi dışarı atılabilir. Bu durumda vajinaya zarar gelmesi gibi bir tehlike mevcut değildir. Eğer vajinal kuruluk varsa vajinal tablet vajinaya yerleştirilmeden önce bir damla su ile ıslatılabilir.

Dekualinyum klorür vajinal tablet tamamen erimeyen maddeler de içermektedir. Bu nedenle vajinadan tablet artıkları geri gelebilir ancak bu ilacın etkisini azaltmaz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.
Pediyatrik popülasyon :

Cinsel olgunluğa erişmemiş genç kızlar bu preparatı kullanmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon :

Yaşlılar için doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Dekualinyum klorür vajinal tablet ile ilgili doz aşımı olayına rastlanmamıştır.