DOLGIT krem %5 50 gr krem Yan Etkileri

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dolgit yan etkileri, Dolgit etkileri, Dolgit zararları, Dolgit belirtileri, Dolgit uyarılar, Dolgit önlemler, Dolgit kilo aldırırmı, Dolgit zayıflatırmı, Dolgit zehirlenmesi, Dolgit cinsellik, Dolgit sorunlar, Dolgit uykusuzluk, Dolgit bağımlılık, Dolgit bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi DOLGIT’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, DOLGİT'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Sebebi belli olmayan burun akıntısı ve göz yaşarması veya kalıtsal yatkınlığı olan hastalarda astıma benzer şekilde nefes almada güçlük

• Tüm vücutta görülen kaşıntı, şişme, iltihap, kızarıklık ve ışığa karşı hassasiyet Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin DOLGİT'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• İlacı sürdüğünüz bölgede kızarıklık,

• İlacı sürdüğünüz bölgede kaşıntı

• İlacı sürdüğünüz bölgede hassasiyet

Yan etkilerin raporlanması

Sık olmamakla birlikte, ciltte kızarıklıklar meydana gelebilir. Bazen, sürülen yerlerde, 1 ila 2 dakika sonra karıncalanma hissi duyulabilir. Çok nadiren predispozisyonu olan hastalarda bronkospastik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.