DOLGIT AKUT 400 mg 30 kapsül Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dolgit dozu, Dolgit dozaj, Dolgit doz aşımı, Dolgit uygulama, Dolgit kullanım şekli, Dolgit kullanımı, Dolgit kullanım süresi, Dolgit açmı tokmu, Dolgit nedir, Dolgit ne için kullanılır, Dolgit nasıl kullanılır, Dolgit faydaları, Dolgit etkileri, Dolgit günde kaç kez, Dolgit sabah mı akşam mı, Dolgit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi :

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde ; Ağrı ve ateşin tedavisi için:

İbuprofen dozu, sırasıyla hastanın yaşı ve vücut ağırlığına bağlıdır.

15 yaşından büyük çocuklarda ve erişkinlerde; Önerilen tek doz ibuprofen ; 400 mg

Toplam günlük doz, 2 ila 3 tek doza bölünmüş halde, 1200 mg ibuprofen’i geçmemelidir.

Uygulama şekli ve süresi

DOLGİT®, yeterli miktarda sıvıyla birlikte çiğnemeden öğün sırasında veya sonrasında alınmalıdır. Hassas midesi olan hastalar için, DOLGİT®’in yemekler sırasında alınması önerilmektedir.

®

Ateş ve ağrı söz konusu olduğunda, tedavi süresi semptomlara bağlıdır. Ancak, DOLGİT® ile tedavi birkaç günü geçmemelidir. Bu süre içinde rahatsızlıklar devam ederse, hekime danışılmalıdır.

Tedavinin süresi hekim tarafından belirlenir.

Romatizmal hastalıklar söz konusu olduğunda, uzamış bir süre boyunca DOLGİT® ile tedavi gerekli olabilir.

Yan etkiler; semptomların kontrolü için gerekli en kısa zaman diliminde, en düşük etkin doz kullanılarak azaltılabilir. (Bkz. bölüm 4.4.)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek / Karaciğer yetmezliği : Böbrek Yetmezliği

Hafif ya da orta şiddette böbrek yetmezliği olan kişilerde doz azaltılması gerekli değildir. (Ağır böbrek yetmezliği olan hastalar için bölüm 4.3’e bakınız)

Karaciğer yetmezliği

Hafif ya da orta şiddette karaciğer yetmezliği olan kişilerde doz azaltılması gerekli değildir. (Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalar için bölüm 4.3’e bakınız)

Pediyatrik popülasyon :

®

DOLGİT® 15 yaşından büyük çocuklarda kullanılabilir.
Geriyatrik Popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

a) Doz aşımının semptomları

Doz aşımının semptomları, abdominal ağrı, bulantı ve kusmanın yanı sıra baş ağrısı, baş dönmesi ve bilinç kaybı (çocuklarda miyoklonik spazmlar da) gibi merkezi sinir sistemi bozuklukları olabilir. Ayrıca, gastrointestinal kanamalar ve karaciğer ve böbreklerin fonsiyonel bozuklukları mümkündür. Bundan başka, hipotansiyon, solunum baskılanması ve siyanoz meydana gelebilir.

b) Doz aşımının tedavisi

Bilinen bir spesifik antidotu yoktur.