DOGMATIL 200 mg 24 tablet {Sanofi} Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dogmatil dozu, Dogmatil dozaj, Dogmatil doz aşımı, Dogmatil uygulama, Dogmatil kullanım şekli, Dogmatil kullanımı, Dogmatil kullanım süresi, Dogmatil açmı tokmu, Dogmatil nedir, Dogmatil ne için kullanılır, Dogmatil nasıl kullanılır, Dogmatil faydaları, Dogmatil etkileri, Dogmatil günde kaç kez, Dogmatil sabah mı akşam mı, Dogmatil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde kullanılır.

Amaç etkili en düşük doza ulaşmaktır. Hastanın klinik durumu elveriyorsa, tedaviye düşük bir dozla başlanır ve doz kademeli olarak artırılır. Günlük doz 200 ila 1000 mg’dır.

Uygulama şekli:

Oral olarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Böbrek bozukluğunda doz azaltılmalı ve hasta daha yakından izlenmelidir. Ciddi böbrek bozukluğunda, aralıklı tedavi kürlerinin yazılması önerilir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda, sülpiridin etkililiği ve güvenliliği tam olarak araştırılmamıştır. Dolayısıyla, çocuklarda kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Sülpiridle doz aşımı deneyimi sınırlıdır. Spazmodik tortikolis, dilin sarkması, trismusla birlikte diskinezi görülebilir. Bazı hastalarda yaşamı tehdit edebilen ya da komaya yol açabilen parkinson sendromu gelişebilir. Sülpirid hemodiyalizle kısmen elimine edilebilir.

Tedavi: Sülpiridin özgün bir antidotu yoktur.

Semptomatik tedavi, düzenli ve sürekli solunum takibi ve kardiyak takip (QT aralığı uzaması riski ve sonrasında ventriküler ritm bozukluğu) hasta iyileşinceye kadar sıkı bir şekilde sürdürülmelidir.

Şiddetli ekstrapiramidal sendrom gelişirse, antikolinerjik bir ilaç uygulanmalıdır.