DIKLOJIK 75 mg 3 ml 10 ampül Kullanımı

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.DIKLOJIK nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

önerilen dozu aşmayınız. Ağrınızı kontrol edebilen en düşük dozu kullanmanız ve DİKLOJİK’i gerektiğinden uzun süre almamanız önemlidir.

Doktorunuz tam olarak kaç tane DIKLOJİK ampul kullanacağınızı size söyleyecektir. Tedaviye verdiğiniz yanıta bağlı olarak doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir dozönerebilir.

Erişkinlerde:

Erişkinlere, iki günde en fazla günlük doz olarak bir ampul içeriği verilir, bazı vakalarda günde iki ampul içeriği verilebilir. Gerekirse, tedaviye diklofenak içeren tablet veya suppozituvar(fitil) ile devam edilebilir.

Uygulama yolu ve metodu

Çözelti ampulden şırıngaya çekilir ve kalça kasının içine derine enjekte edilir.

Değişik yaş gruplan:

Çocuklarda kullanımı

DIKLOJİK çocuklara ve ergenlere (18 yaş altı) verilmemelidir.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalar DIKLOJİK’in etkilerine diğer erişkinlerden daha duyarlı olabilir. Bu nedenle, yaşlılar doktor talimatlarına uymaya özellikle dikkat etmeli ve semptomların hafifletilmesi içingereken en düşük miktarda tableti kullanmalıdır. Yaşlı hastaların istenmeyen etkileri derhaldoktorlarına bildirmeleri son derece önemlidir.

Böbrek yetmezliği:

DIKLOJİK böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda yapılmış çalışmalar mevcut olmadığından, doz ayarlamasına ilişkin önerilerdebulunulamaz. Hafif ila orta şiddette böbrek yetmezliğiniz varsa diklofenak tabletlerin dikkatliuygulanması konusunda doktorunuz sizi uyaracaktır. Lütfen doktorunuza danışınız.

Karaciğer yetmezliği:

,uı aruiS DIKLOJİK karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Karaciğer yetmezliği olan

; .u ::ı .* hastalarda,yapılmış içalışmalar mevcut olmadığından, doz ayarlamasına ilişkin önerilerde imcili > etmcı! ı$ulünukiffiazd Mafifhila oria- Şiddette karaciğer yetmezliğiniz varsa diklofenak tabletlerin 5\r r &:/i W$ı-a^fctdilaa^«y^doktorunuz si

trtı- snç^^çlü v^ti doktorunuz veya eczacınız ile komşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla DIKLOJIK kullanırsanız

Kazayla doktorunuzun size söylediğinden çok daha fazla DIKLOJİK aldıysanız, derhal doktorunuzla ya da eczacınızla temas kurunuz ya da bir hastanenin acil servisine başvurunuz.Tıbbi bakım görmeniz gerekebilir.

DIKLOJİK’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

DIKLOJIK'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Bir dozu almayı unutursanız, hatırladığınızda vakit geçirmeden bu dozu alınız.