DICETEL 50 mg 40 film tablet Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dicetel nedir, Dicetel ne için kullanılır, Dicetel ne ilacı, Dicetel neye yarar, Dicetel ne işe yarar, Dicetel neye iyi gelir, Dicetel kullananlar, Dicetel kullanımı, Dicetel uygulama, Dicetel etkileri, Dicetel faydaları bilgilerini içerir.

2.DICETEL nedir ve ne için kullanılır?

• DİCETEL, karton kutuda, 40 film kaplı tabletten oluşan blister ambalajlarda sunulur. Tabletler, turuncu renkli ve yuvarlaktır.

• DİCETEL pinaveryum bromür içerir. Bu, antispazmodik olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir ve sizin bağırsak ve safra kanalınıza etki eder.

• Bağırsak, uzun kaslardan oluşan, yiyeceklerin sindirilmek üzere geçtiği bir kanaldır. Safra kanalı, safranın karaciğerinizden mide sonrasındaki bölüme açıldığı kanaldır. Eğer bağırsak ya da safra kanalı spazm geçirirse ve kuvvetli bir şekilde kasılırsa ağrınız olur. Bu ilaç spazmın ve ağrının rahatlatılmasını sağlar.

• DİCETEL, bağırsak veya safra kanalındaki tıbbi durumlardan kaynaklanan mide veya bağırsak şikayetlerinin rahatlatılmasında kullanılır. Bu şikayetler kişiden kişiye değişmekle birlikte aşağıdaki gibi olabilir;

- Mide ağrısı ve kramp

- İshal, kabızlık veya her ikisi

- Şişkinlik ve yellenme

• DİCETEL ayrıca baryum lavmanından önce bağırsağın dışkıdan temizlenmesi için kullanılır - bu bir X-ışını (röntgen) çeşididir.