DIANEAL 137 %3.86 GLU 5000/5000 ml.(MX.) Nedir

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dianeal nedir, Dianeal ne için kullanılır, Dianeal ne ilacı, Dianeal neye yarar, Dianeal ne işe yarar, Dianeal neye iyi gelir, Dianeal kullananlar, Dianeal kullanımı, Dianeal uygulama, Dianeal etkileri, Dianeal faydaları bilgilerini içerir.

2.DIANEAL nedir ve ne için kullanılır?

• Periton diyalizi çözeltileri böbrekleri geçici olarak görevini yapamayan ya da iyileşmeyecek şekilde bozulmuş hastalarda kullanılır. Kandaki fazla suyu ve atık maddeleri çekerek alırlar; anormal olarak yükselmiş tuz düzeylerini ise normale döndürürler.

• DIANEAL 137 her biri 1, 2, 5 veya 6 litrelik tek torbalı veya 1, 2 veya 2.5 litrelik çift torbalı olarak kullanıma sunulmuş bir periton diyalizi (karından yapılan diyaliz) çözeltisidir.

• Tek torbalı 6 litrelik olan form, HomeChoice Set adı verilen özel bir setle birlikte ve çift torbalı olan formlar mini kapakla birlikte kullanıma sunulmuştur. Çift torbalı formlarında torbalardan birinde çözelti yer almamaktadır; bir önceki değişimde kann boşluğunda bekleyen çözeltinin boşaltılması için kullanılır.

DIANEAL 137'nin %3.86 oranında glukoz (şeker) içeren bu formundan başka %1.36 ve %2.27 oranında şeker içeren iki değişik güçteki formu da bulunmaktadır ve çözelti içindeki şeker oranı yükseldikçe, çözelti kandan su çekme oranı da artar.

• DIANEAL 137 size periton diyalizi ile tedavinin gerekli olduğu şu durumlar için reçetelermiş olabilir:

- Böbreklerinizin geçici ya da kalıcı olarak yetmezliğe girdiği durumlar ;

- Vücudunuzda aşın bir sıvı birikiminin olduğu durumlar;

- Vücudunuzun asitlik-bazlık ya da tuz dengesinde ciddi bozukluklann olduğu durumlar;

- İlaç ve diğer zehirli maddelerle meydana gelen zehirlenmelerde, başka bir tedavi bulunamadığı durumlarda.