DIAMOND 125 mg 56 film tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diamond nedir, Diamond ne için kullanılır, Diamond ne ilacı, Diamond neye yarar, Diamond ne işe yarar, Diamond neye iyi gelir, Diamond kullananlar, Diamond kullanımı, Diamond uygulama, Diamond etkileri, Diamond faydaları bilgilerini içerir.

2.DIAMOND nedir ve ne için kullanılır?

DIAMOND tabletler bosentan içerir ve endotelin reseptör antagonisti denilen gruba dahildir. DİAMOND pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) tedavisinde kullanılmaktadır. PAH, kalpten akciğerlere kan taşıyan kan damarlarındaki (pulmoner arterler) yüksek kan basıncıdır. DİAMOND, pulmoner arterleri genişleterek kalbin bu damarlara kan pompalamasını kolaylaştırır. Bu da kan basıncını düşürür ve belirtileri hafifletir.

DİAMOND aynı zamanda sklerodermalı hastalarda dijital ülserlerin (parmaklardaki ülserler) tedavisinde kullanılmaktadır. DİAMOND parmaklarda çıkan yeni dijital ülserlerin sayısını azaltmaktadır.

DİAMOND 125 mg bosentan içeren tabletler şeklinde her bir kutuda 56 ve 112 adet olarak satılır. DİAMOND 125 mg tabletler açık turuncu renkli, oval, bikonveks film tabletlerdir.