DIALIX 120 mg 84 film tablet Nedir

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dialix nedir, Dialix ne için kullanılır, Dialix ne ilacı, Dialix neye yarar, Dialix ne işe yarar, Dialix neye iyi gelir, Dialix kullananlar, Dialix kullanımı, Dialix uygulama, Dialix etkileri, Dialix faydaları bilgilerini içerir.

2.DIALIX nedir ve ne için kullanılır?

DIALİX tablet sarı renkli, oblong, bikonveks, bir yüzü çentikli ve film kaplıdır. Her tablette 120 mg nateglinid içeren 84 tabletlik ambalajlarda takdim edilmektedir. DİALİX kan şeker düzeyi diyet ve egzersiz ile yeterince kontrol edilemeyen veya diğer kan şekerini düşürücü ilaçlar ile sürekli bir tedavi görmemiş Tip 2 diyabetli hastalarda (insüline bağımlı olmayan diyabet) kan şeker düzeyini düşürmek için kullanılan bir ilaçtır. İnsülin insan vücudunda pankreas adlı organ tarafından üretilen bir maddedir ve özellikle yemek sonrasında kan şeker düzeyinin düşürülmesinden sorumludur. Tip 2 diyabeti olan hastalarda pankreas yemeklerden sonra yeterince hızlı şekilde insülin salgılayamaz ve kan şekeri yükselmeye başlar. DİALİX pankreası uyararak daha hızlı şekilde insülin salgılanmasını sağlar. Bu da yemek sonrasında kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlar.

Doktorunuz kan şekerinizi kontrol etmek için DİALİX'i metformin gibi başka bir ağız yoluyla alınan antidiyabetik ilaç ile birlikte de verebilir.