DIALIVE PLUS 30/1000 mg 60 değiştirilmiş salımlı tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dialive Plus dozu, Dialive Plus dozaj, Dialive Plus doz aşımı, Dialive Plus uygulama, Dialive Plus kullanım şekli, Dialive Plus kullanımı, Dialive Plus kullanım süresi, Dialive Plus açmı tokmu, Dialive Plus nedir, Dialive Plus ne için kullanılır, Dialive Plus nasıl kullanılır, Dialive Plus faydaları, Dialive Plus etkileri, Dialive Plus günde kaç kez, Dialive Plus sabah mı akşam mı, Dialive Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ Uygulama sıklığı ve süresi:

DİALİVE PLUS’ın olağan başlangıç dozu günde bir tablettir.

Tedaviye günde bir tablet olarak başlanılmalı ve hastanın klinik yanıtına göre doz ayarlaması yapılmalıdır. Standart doz günde 2 kez alman birer tablettir.

Metformin için önerilen günlük maksimum doz 3000 mg, gliklazid için 120 mg’dır.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir. Yemeklerle birlikte veya öğünler arasında, bütün olarak yeterli miktarda su ile yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: İyi beslenmemiş, genel durumlarında belirgin bir sapma veya düzensiz kalori alımı olan ve renal yetersizliği olan hastalarda tedaviye en düşük doz ilebaşlanmalı ve dozaj artırımı hipoglisemik reaksiyonların önlenmesi açısından son derece titizbir şekilde kurallara uygun olarak yapılmalıdır (bkz. bölüm 4.4. Özel kullanım uyarıları veönlemleri).

Kreatinin klerensinde azalmaya paralel olarak metforminin plazma ve kandaki yarılanma ömrü uzar ve renal klerensi azalır. Böbrek fonksiyon bozukluklarında serum kreatinin düzeyierkeklerde 1.5 mg/dL veya kadınlarda 1.4 mg/dL üzerindeyse kullanılmamalıdır.

Karaciğer hastalığı laktik asidoz için bir risk faktörü oluşturduğundan, DİALİVE PLUS karaciğer yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon: DİALİVE PLUS’ın çocuklarda etkililik ve güvenliliği

kanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlı kişilerde, böbrek fonksiyonlarının azalma potansiyeli nedeniyle DİALİVE PLUS yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır. Doz seçiminde dikkatliolunmalı ve böbrek fonksiyonu düzenli olarak takip edilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Sülfonilürelerin doz aşımı durumunda hipoglisemi oluşabilmektedir. Hipogliseminin bilinç kaybı veya nörolojik bulgu olmaksızın ortaya çıkan hafif semptomları, karbonhidrat alımı iledüzeltilir, doz ayarlaması ve/veya diyet değişikliği yapılır. Hasta, doktorun herhangi tehlikelibir durumunun söz konusu olmadığını belirtene kadar sıkı gözlem altında tutulur.

Koma, havale veya diğer nörolojik sorunlarla birlikte seyreden şiddetli hipoglisemik reaksiyonlar acil tıbbi müdahale ve hastaneye yatış gerektirebilmektedir.

Şüpheli ya da teşhis edilmiş hipoglisemik koma mevcut ise; hastaya IV enjeksiyon ile 50 mL konsantre glukoz solüsyonu (%20-30) uygulanır. Bu uygulamayı takiben kan glukoz düzeyini1 g/L’de tutacak şekilde daha seyreltilmiş glukoz solüsyonu (%10) infüzyonla uygulanır. Enaz 48 saat boyunca hasta sıkı gözlem altında tutulur ve doktor daha sonraki müdahaleler içinhastanın mevcut durumuna göre karar verir.

Hepatik yetmezliği olan hastalarda gliklazidin plazma klerensi uzayabilir. Gliklazid yüksek oranda proteinlere bağlandığı için doz aşımında diyalizin yararı olmaz.

85 g’a kadar olan metformin dozlarında belirli durumlarda laktik asidoz oluşmasına rağmen hipoglisemi görülmemiştir. Metforminin yüksek doz aşımı veya eşlik eden riskler laktikasidoza neden olabilir. Laktik asidoz tıbbi bir acil durumdur ve hastanede tedavi edilmelidir.Laktat ve metformini uzaklaştırmanın en etkili yöntemi hemodiyalizdir.