DEXPANTEN %5 krem. 30 G Dozu

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dexpanten dozu, Dexpanten dozaj, Dexpanten doz aşımı, Dexpanten uygulama, Dexpanten kullanım şekli, Dexpanten kullanımı, Dexpanten kullanım süresi, Dexpanten açmı tokmu, Dexpanten nedir, Dexpanten ne için kullanılır, Dexpanten nasıl kullanılır, Dexpanten faydaları, Dexpanten etkileri, Dexpanten günde kaç kez, Dexpanten sabah mı akşam mı, Dexpanten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde,

İyileşme ve epitelizasyonun hızlandırılmasında: Günde bir veya iki kez kullanılır.

Emziren annelerde meme bakımında: Krem, her emzirmeden sonra meme başlarına uygulanır. Serviksin mukoza defektlerin tedavisinde: Doktor tavsiyesine uygun olarak günde bir veyabirkaç kez uygulanır.

Bebeklerde: Bebek bezini değiştirdikten sonra.

DEXPANTEN, kolay sürülüp dağılabilen ve deriye hızla nüfuz eden bir preparattır. Bu nedenle sulantılı lezyonların, korunmasız deri yüzeylerinin (örneğin yüz) ve saçlı derinin bakımı içinuygulanır. Deri yüzeyine kolaylıkla sürülüp dağıtılabilme özelliğinden dolayı DEXPANTEN,ağrılı güneş yanıkları ve küçük yanıkların tedavisinde tercih edilir.

Uygulama şekli:

İyice temizlenmiş yara veya etkilenen deri bölgesi üzerinde ince bir tabaka halinde DEXPANTEN’i uygulayın. Gerekli durumlarda yarayı yara bandı veya sargı beziyle sarın.Yara kapanana kadar DEXPANTEN’i gün boyunca birçok kere uygulayın.

HARİCEN KULLANILIR.

Kapağı ters çevirerek tüpü deliniz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Veri bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Pantotenik asit, yüksek dozlarda iyi tolere edilir ve bu nedenle literatürlerde toksik olmayan bir madde olarak kabul edilmektedir. Hipervitaminozu bilinmemektedir.