DEVALJIN 2 ml 1 gr 10 ampül Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Devaljin dozu, Devaljin dozaj, Devaljin doz aşımı, Devaljin uygulama, Devaljin kullanım şekli, Devaljin kullanımı, Devaljin kullanım süresi, Devaljin açmı tokmu, Devaljin nedir, Devaljin ne için kullanılır, Devaljin nasıl kullanılır, Devaljin faydaları, Devaljin etkileri, Devaljin günde kaç kez, Devaljin sabah mı akşam mı, Devaljin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

AMPUL (2-5) : Mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. İntravenöz tatbik, doktor kontrolü altında yapılmalıdır. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediyse, aşağıda yer alan dozlar uygulanmalıdır.
Yetişkinler ve 15 yaş üzerindeki gençler: Alışılmış bir defalık doz İ.V. olarak 0.5-1 g'dır. İntravenöz veya intramüsküler olarak uygulanabilecek 1 defalık maksimum doz 2.5 g, maksimum günlük doz ise 5 g'dır.
Çocuklar ve bebekler :
Tıbbi zorunluk olmadıkça 3 aylıktan küçük bebeklere ve vücut ağırlığı 5 kg'dan düşük olanlara ilaç verilmemelidir. Bir yaşın altındaki çocuklara ilaç yanlız intramüsküler yolla uygulanmalıdır. Çocuklara uygulanacak doz hesaplanırken, aşağıdaki tablo dikkate alınmalıdır.

Yukarıdaki tabloda yer alan bir defalık dozlar günde en fazla 4 defa tekrarlanabilir. Genellikle enjeksiyondan 30 dakika sonra hastanın ağrısında önemli bir azalma olur ve bu etki 4 saat süreyle devam eder. Uygulanacak doz hastanın ağrısına göre seçilmeli ve gereğinde günlük maksimum doz aşılmamak kaydıyla tekrarlanmalıdır.
TABLET: Doktor tavsiyesi ile günde 3-4 defa 1-2 tablet verilir.