DESAL 40 mg 50 tablet {Münir} Nedir

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desal nedir, Desal ne için kullanılır, Desal ne ilacı, Desal neye yarar, Desal ne işe yarar, Desal neye iyi gelir, Desal kullananlar, Desal kullanımı, Desal uygulama, Desal etkileri, Desal faydaları bilgilerini içerir.

2.DESAL nedir ve ne için kullanılır?

DESAL, furosemid etkin maddesini içerir. Ağızdan alınacak tablet formundadır. 1 tablet içinde 40 mg furosemid bulunur. 50 tablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur. Piyasada ayrıca ampül formu da bulunmaktadır.

DESAL idrar söktürücü (diüretik) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Diüretikler böbreklerden idrarın atılım hızını artıran ve aynı zamanda su ve tuz kaybı yapan ilaçlardır. Vücutta bulunan aşırı suyun atılmasına yardımcı olmak için veya yüksek tansiyon tedavisinde kullanılır. DESAL güçlü bir idrar söktürücüdür.

Doktorunuz size DESAL’i aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı dolayısıyla reçetelemiş olabilir.

    • Süregelen kalp yetersizliğine bağlı olarak solunum yetmezliği, ödem, karaciğerde büyüme ile belirgin hastalığınız ile bağıntılı fazla sıvının atılmaması nedeniyle vücutta aşırı miktarda sıvı tutulması durumu
    • Süregelen böbrek yetersizliği ile bağıntılı fazla sıvının atılmaması nedeniyle vücutta aşırı miktarda sıvı tutulması durumu
    • Hamilelik ve yanıklara bağlı olan dahil, akut böbrek yetersizliğinde sıvı atılımının devam ettirilmesi
    • Böbreklerdeki bulgu ve belirtiler ile bağıntılı fazla sıvının atılmaması nedeniyle vücutta aşırı miktarda sıvı tutulması durumu (eğer idrar söktürücü tedavi gerekiyorsa)
    • Karaciğer hastalığı ile bağıntılı fazla sıvının atılmaması nedeniyle vücutta aşırı miktarda sıvı tutulması durumu (eğer aldosteron antagonistleri ile tedavinin desteklenmesi gerekiyorsa)
    • Yüksek tansiyon
    • Yüksek tansiyonun sebep olduğu kriz durumu (destekleyici önlem olarak)
    • Vücuttan idrar atılımının zorlanmasının gerektiği durumlarda (örneğin zehirlenmelerde) destek olarak