DERMITON %10 losyon 100 ml Dozu

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermiton dozu, Dermiton dozaj, Dermiton doz aşımı, Dermiton uygulama, Dermiton kullanım şekli, Dermiton kullanımı, Dermiton kullanım süresi, Dermiton açmı tokmu, Dermiton nedir, Dermiton ne için kullanılır, Dermiton nasıl kullanılır, Dermiton faydaları, Dermiton etkileri, Dermiton günde kaç kez, Dermiton sabah mı akşam mı, Dermiton fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafmdan başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

Kaşıntı:

Etkilenen bölgeye günde 2-3 kez tatbik edilir. Dermiton %10 Losyon, her uygulama sonrası 6 -10 saatlik bir rahatlama sağlayacaktır.

Uyuz:

Hasta ılık bir banyo yaptıktan sonra cilt iyice kurulanmalı ve Dermiton %10 Losyon, yüzeyde görünür losyon kalıntıları kalmayacak şekilde tüm vücuda (yüz ve baş bölgeleri dışında) uygulanmalıdır. Bu uygulama 3-5 gün süre ile günde bir kez, tercihen akşamüzerleri tekrarlanmalıdır.

Özellikle mite infestasyona açık bölgeler (örneğin kıvrım bölgeleri, bilekler, koltuk altı ve genital bölgeler) tedaviye alınan cevap açısmdan dikkatle incelenmelidir. İltihap oluşumu olan bölgeler Dermiton %10 Losyon uygulanmış gazlı bezle kapatılmalıdır. Tedavi devam ederken hasta bir sonraki uygulamadan kısa süre önce banyo yapabilir. Tedavinin tamamlanmasını takiben, temizlenme için banyo yapılmalı, yatak takımları ve iç çamaşırlar değiştirilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon

Kaşıntı:

Dermiton %10 Losyon çocuklarda kullanılabilir, özel bir doz ayarlamasına gerek bulunmamaktadır.

Uyuz:

3 yaşm altmdaki çocuklarda Dermiton %10 Losyon günde bir kereden fazla kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Dermiton %10 Losyon sadece cilt yüzeyine uygulanmaktadır. Kazara yutulması durumunda; mide bulantısı, kusma ve ağız içi mukozasında, ösofajeal ve gastrik mukozada iritasyon rapor edilmiştir. Büyük miktarlarda yutma meydana gelmesi durumunda; spesifik bir antidot yoktur ve ilacm emilimini azaltmaya ve ilacm vücuttan uzaklaştırılmasına yönelik işlemler yürütülmelidir. Uygun şekilde semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Methemoglobinemi riski mevcuttur ve metilen mavisi ile tedavi edilebilir.