DEKSALGIN 12.5 mg/1 G 60 G jel Dozu

NobelFarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Deksalgin dozu, Deksalgin dozaj, Deksalgin doz aşımı, Deksalgin uygulama, Deksalgin kullanım şekli, Deksalgin kullanımı, Deksalgin kullanım süresi, Deksalgin açmı tokmu, Deksalgin nedir, Deksalgin ne için kullanılır, Deksalgin nasıl kullanılır, Deksalgin faydaları, Deksalgin etkileri, Deksalgin günde kaç kez, Deksalgin sabah mı akşam mı, Deksalgin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

DEKSALGİN, ağrılı ve inflamasyonlu bölgeye günde 2-3 kez sürülebilir.

Toplam günlük doz 7.5 g’ı (yaklaşık 14 cm civarında jel) geçmemelidir.

Tedavi süresi en fazla 7 gün ile sınırlandırılmalıdır.

Uygulama şekli:

DEKSALGİN jel, topikal olarak uygulanır. Hafifçe ovarak jelin tamamen emilmesi sağlanmalıdır.

Mukozaya ve göze temasından kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaci ğer yetmezliği:

Jel formunda sistemik etkilerin minimum olmasına rağmen, non-steroidal antiinflamatuvar ilaçların (NSAİİ) sistemik etkileri transdermal geçişe, uygulanan jel miktarına, uygulanan yüzeye, derinin bütünlük derecesine, tedavinin süresine ve tıkayıcı pansuman yapılıp yapılmadığına bağlı olarak ortaya çıkabilir (sindirim sitemi ve böbrekler üzerine etkiler). Bu nedenle özellikle ciddi böbrek yetmezliği veya ciddi karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

6 y aşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Topikal uygulamaya bağlı doz aşımı görülmez. Kazayla yutulması halinde yutulan miktara bağlı olarak sistemik etkilere yol açabilir. Bu durumda destekleyici ve belirtilere yönelik tedavi ve gastrik lavaj uygulanmalıdır. Deksketoprofen trometamol vücuttan diyaliz ile uzaklaştırılabilir.