DEKORT G/K % 0.5 5 ml damla Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekort dozu, Dekort dozaj, Dekort doz aşımı, Dekort uygulama, Dekort kullanım şekli, Dekort kullanımı, Dekort kullanım süresi, Dekort açmı tokmu, Dekort nedir, Dekort ne için kullanılır, Dekort nasıl kullanılır, Dekort faydaları, Dekort etkileri, Dekort günde kaç kez, Dekort sabah mı akşam mı, Dekort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Oküler ve kulak içine kullanım içindir.

Pozoloj i/uygulama sıklığı ve süresi:

Topikal olarak konjunktivaya bir veya iki damla uygulanır.

Ciddi veya akut inflamasyonda, tedavi başlangıcında, hasta gözün/gözlerin konjunktival

keselerine her 30 - 60 dakikada bir 1 - 2 damla damlatılır.

Tedaviye istenilen cevap alındıktan sonra, uygulamaların sıklığı, hasta gözün/gözlerin konjunktival keselerine her 2 - 4 saatte bir 1- 2 damla olacak şekilde azaltılmalıdır. İnflamasyon yeteri kadar kontrol altına alınıyorsa, doz günde 3-4 kere bir damlaya kadar azaltılabilir.

Eğer 3-4 gün içinde yeterli cevap alınamazsa, sistemik veya subkonjunktival tedavi eklenebilir.

Kronik inflamasyonda, doz, hasta gözün/gözlerin konjunktival keselerine her 3-6 saatte bir veya gerektiği sıklıkta, bir veya iki damladır.

Aleıji veya minör inflamasyonda, doz istenilen yanıt elde edilene kadar, hasta gözün/gözlerin konjunktival keselerine her 3-4 saatte bir damlatılan bir veya iki damladır.

Tedavinin tamamlanmadan kesilmemesi için dikkat edilmelidir.

Göz içi basıncının düzenli olarak ölçülmesi önerilir.

Damlatmadan sonra göz kapaklarının kapatılması ve nazolakrimal kanaliküller üzerine hafifçe basınç uygulaması önerilir. Bu, oküler yolla uygulanan ilaçlann sistemik emilimini azaltarak, sistemik yan etkilerde azalma sağlayabilir.

Diğer bir topikal oküler tıbbi ürünle eş zamanh uygulandığı takdirde, ilaç uygulamalan arasmda 10-15 dakika beklenmelidir.

Kulak içine uygulamada, kulak iyice temizlenip kurulandıktan sonra günde 2-3 defa 3-4 damla kulak kanalına damlatılır. Tedaviden cevap alındıktan sonra doz giderek azaltılır.

Uygulama şekli:

Kullanmadan önce şişe çalkalanmalıdır. Şişe ucunun ve solüsyonun kirlenmesini önlemek üzere, şişenin ucunun göz kapaklanna ve çevresine, kulak içine veya diğer yüzeylere değdirilmemesine dikkat edilmelidir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

DEKORT bu hasta gruplannda çalışılmamıştır. Ancak, bu ürünün topikal uygulaması sonrası, deksametazonun düşük sistemik emilimi nedeniyle doz ayarlaması gerekli değildir.

Pediyatrik Popülasyon:

DEKORT’un çocuk hastalarda güvenliliği ve etkinliği saptanmamıştır.

Geriyatrik Popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı ile ilgili herhangi bir durum bildirilmemiştir.

DEKORT’un topikal doz aşımı, gözlerden ılık suyla yıkanılarak giderilebilinir.