DEKOL 250 mcg/5 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Dozu

Global Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekol dozu, Dekol dozaj, Dekol doz aşımı, Dekol uygulama, Dekol kullanım şekli, Dekol kullanımı, Dekol kullanım süresi, Dekol açmı tokmu, Dekol nedir, Dekol ne için kullanılır, Dekol nasıl kullanılır, Dekol faydaları, Dekol etkileri, Dekol günde kaç kez, Dekol sabah mı akşam mı, Dekol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

DEKOL tek bir intravenöz bolus olarak, kemoterapi başlamadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanır.

DEKOL’ün ileri derecede emetojenik kemoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmayı önleme etkinliği, kemoterapiden önce uygulanan bir kortikosteroid ilavesi yoluyla arttırılabilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulama şekli:

İntravenöz kullanım içindir. DEKOL 30 saniye içinde enjekte edilmelidir.

Böbrek /Karaciğer yetmezliği: Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Hemodiyalize devam eden son safha böbrek hastaları için herhangi bir veri yoktur. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Pediyatrik Popülasyon: Daha fazla veri elde edilinceye dek, 18 yaş altındaki hastalarda kullanılması önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir aşırı doz vakası rapor edilmemiştir.

Klinik çalışmalarda 6 mg’a kadar olan dozlar kullanılmıştır. En yüksek doz grubu, diğer doz gruplan ile karşılaştınldığında advers reaksiyonların insidansı benzer bulunmuştur ve hiçbir doz cevabı etkisi gözlenmemiştir. Palonosetron ile muhtemel olmayan aşırı doz vakasında destekleyici bir tedavi uygulanmalıdır. Diyaliz çalışmalan gerçekleştirilmemiştir, ancak, büyük dağılım hacmi sebebiyle, diyalizin palonosetron doz aşımında etkili bir tedavi olması muhtemel değildir.