DEKOFERIN şurup 100 ml Etkileşimi

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekoferin etkileşimi, Dekoferin etken madde, Dekoferin yardımcı maddeler, Dekoferin alkol, Dekoferin etkileşim, Dekoferin kullananlar, Dekoferin dozu, Dekoferin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Kontrol edilemeyen hipertansiyonu olan hastalarda DEKOFERİN’in kan basıncı üzerindeki etkisi gözlenmelidir.

• Prostat hipertrofısi (hiperplazisi) ve mesane fonksiyon bozukluğu olanlarda,

• Halüsinasyonlar, huzursuzluk, uyku düzensizliği oluştuğunda kesilmelidir.

• Şiddetli derecede karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği olanlarda, özellikle birlikte kardiyovasküler bir hastalığı olanlarda,

• 60 yaş üzerindeki hastalarda,

Seyrek olarak psödoefedrin dahil olmak üzere sempatomimetik ilaçlarla posterior geri dönüşlü ensefalopati (PRES)/ geri dönüşlü serebral vazokonstriksiyon sendromu (RCVS) bildirilmiştir. Bildirilen semptomlar ani başlangıçlı şiddetli baş ağnsı, bulantı, kusma ve görme bozukluğudur. Olgulann çoğu uygun tedavi ile birkaç günde düzelmiştir. PRES/RCVS belirti ve semptomları gelişmesi halinde psödoefedrin hemen kesilmelidir.

Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalı, 5 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalannda kullanımından kaçınılmalıdır.

Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz- izomaltaz yetmezliği problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bir ölçekte 3 g sukroz içerir; diabetes mellitus hastalarında kullanılmamalıdır.