DEKOFERIN şurup 100 ml Dozu

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekoferin dozu, Dekoferin dozaj, Dekoferin doz aşımı, Dekoferin uygulama, Dekoferin kullanım şekli, Dekoferin kullanımı, Dekoferin kullanım süresi, Dekoferin açmı tokmu, Dekoferin nedir, Dekoferin ne için kullanılır, Dekoferin nasıl kullanılır, Dekoferin faydaları, Dekoferin etkileri, Dekoferin günde kaç kez, Dekoferin sabah mı akşam mı, Dekoferin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde:
Günde 3-4 kez 10 ml (2 ölçek). Maksimum günlük doz: 40 ml (240 mg psödoefedrin hidroklorür)

Uygulama şekli:

DEKOFERİN ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Deneyimler normal yetişkin dozunun yeterli olduğunu göstermektedir; ancak şiddetli hepatik yetmezlikte (Child Pough C) dikkatli olunmalıdır.

Böbrek yetmezliği:

6-11 yaş:
Günde 3-4 kez 5 ml (1 ölçek). Maksimum günlük doz: 20 ml (120 mg psödoefedrin hidroklorür). Doktor önerisi dışında 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

6 yaş altmdaki çocuklarda kullanılmamalıdır-

Geriyatrik popülasyon:

DEKOFERİN ’in yaşlılarda

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar.
DEKOFERİN doz aşımında eksitasyon, huzursuzluk, halüsinasyon, hipertansiyon ve aritmi gibi merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomlan ortaya çıkabilir. Şiddetli olgularda psikoz, konvülziyon, koma ve hipertansif kriz gelişebilir. Potasyumun hücre dışından hücre içine kayması nedeniyle serum potasyum düzeyi düşebilir.

Tedavi
: Solunum destekleyici ve koruyucu ve konvülsiyonları kontrol edici önlemler alınmalıdır. Endike olduğu takdirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Mesane kateterizasyonu gerekebilir. Beta blokörler kardiyovasküler komplikasyonlan ve hipokalemiyi düzeltebilir. İstenirse, psödoefedrin atılımımn hızlandırılması için asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.