DECAPEPTYL 0.1 mg/ml 7 enjektabl solüsyon Dozu

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Decapeptyl dozu, Decapeptyl dozaj, Decapeptyl doz aşımı, Decapeptyl uygulama, Decapeptyl kullanım şekli, Decapeptyl kullanımı, Decapeptyl kullanım süresi, Decapeptyl açmı tokmu, Decapeptyl nedir, Decapeptyl ne için kullanılır, Decapeptyl nasıl kullanılır, Decapeptyl faydaları, Decapeptyl etkileri, Decapeptyl günde kaç kez, Decapeptyl sabah mı akşam mı, Decapeptyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Erkeklerde

- Prostat kanseri

7 gün boyunca günlük 0.5 mg başlangıç dozu subkütan olarak uygulanır. 8. günden itibaren günde bir kez 0.1 mg uygulanır. Tedavi genellikle uzun sürelidir. Her zaman problem olmadan GnRH analoglarının diğer uygulama şekillerine geçilebilir.

Kadınlarda

- Prematüre LH’ın ani yükselmelerinin aşağı doğru düzenlenmesi (regülasyonu) ve önlenmesi

DECAPEPTYL ile tedavi infertilite tedavisinde deneyimli olan bir hekimin gözetiminde başlatılmalıdır. Tedavi, erken foliküler fazda (menstrüel siklusun 2. veya 3. günü) veya luteal fazın ortasında (menstrüel siklusun 21-23. günleri veya menstrüasyonun beklenen başlangıcından 5-7 gün önce) başlatılabilir. Gonadotropinlerle kontrollü over hiperstimülasyonu DECAPEPTYL tedavisinden yaklaşık 2-4 hafta sonra başlatılmalıdır. Over yanıtı (tek başına veya östradiol düzeylerinin ölçümüyle birlikte over ultrasonu dahil) klinik olarak izlenmeli ve buna uygun olarak gonadotropinlerin dozu ayarlanmalıdır. Yeterli sayıda folikül uygun boyuta ulaştığında DECAPEPTYL ve gonadotropinle tedavi durdurulur ve son foliküler matürasyonu sağlamak için hCG’nin tek bir enjeksiyonu uygulanır. Eğer 4 hafta sonra downregülasyon gerçekleşmezse (östradiol düzeyleri veya değişen endometriyumun ultrasonla belgelenmesi ile belirlenir) DECAPEPTYL tedavisinin kesilmesi değerlendirilmelidir. Tedavinin toplam süresi genellikle 4-7 haftadır. DECAPEPTYLi kullanırken luteal faz desteği sağlanmalıdır. Luteal faz desteği reprodüktif tıbbi merkezin uygulamalarına göre verilmelidir.

- Uterus miyomları ve endometriyozis

Tedavinin süresi endometriyozisin şiddetinin başlangıç derecesine, klinik belirtilerinin (fonksiyonel ve anatomik) oluşumuna ve tedavi süresince ultrasonografi ile belirlenen uterus miyomlarının büyüklüklerinin değişimine bağlıdır. Genelde maksimum elde edilebilir sonuç 3 ile 4 ay sonra beklenmektedir.

Kemik yoğunluğu üzerindeki olası etkisi göz önünde bulundurulduğunda add-back (geri-ekleme) tedavisi olmaksızın DECAPEPTYL tedavisi 6 ayı geçmemelidir.

Uygulama şekli:

DECAPEPTYL günde bir kez alt karın duvarına subkütan enjeksiyonla uygulanmaktadır. Enjeksiyona karşı alerjik/psödo-alerjik herhangi bir reaksiyonun gelişip gelişmediğinden emin olmak için ilk uygulamayı takiben hastanın 30 dakika boyunca medikal gözetim altında tutulması tavsiye edilmektedir. Bu tip reaksiyonların tedavisi için gerekli olan donanım hazır bulunmalıdır. Hasta hipersensitivite belirtisi olabilecek semptomların, bu tip bir reaksiyonun sonuçlarının ve acil medikal müdahale ihtiyacının farkında olduğu sürece sonraki enjeksiyonları kendi kendine uygulayabilir. Lipoatrofiyi önlemek için farklı enjeksiyon bölgeleri seçilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan kişilere belirli bir doz önerilmemektedir. Klinik bir çalışma ağır karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda triptorelin birikme riskinin düşük olduğunu göstermiştir.

Pediyatrik popülasyon: Veri yoktur.

Geriyatrik popülasyon: Yapılan çalışmalarda geriatrik problemlerin triptorelin kullanımında sınırlama getirmediği gösterilmiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımı etki süresinin uzamasıyla sonuçlanabilir. Doz aşımı durumunda DECAPEPTYL tedavisi (geçici olarak) kesilmelidir.