DANASIN 50 mg 100 kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Danasin dozu, Danasin dozaj, Danasin doz aşımı, Danasin uygulama, Danasin kullanım şekli, Danasin kullanımı, Danasin kullanım süresi, Danasin açmı tokmu, Danasin nedir, Danasin ne için kullanılır, Danasin nasıl kullanılır, Danasin faydaları, Danasin etkileri, Danasin günde kaç kez, Danasin sabah mı akşam mı, Danasin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Endometriyoziz :

Orta derecede veya ciddi vakalarda, endometriyoziz’e bağlı kısırlıklarda günde 800 mg ile tedaviye başlanır. Bu dozla ağrılı semptomlar hızla geriler ve amenore oluşur.Semptomların gerilemesiyle doz tedrici olarak azaltılır. Amenore’nin devamını temin edendoz, idame dozu olarak kabul edilebilir. Hafif vakalarda günde 200-400 mg’lık dozlar ilebaşlanıp hastanın cevabına göre doz ayarlanabilir. Günlük doz 2’ye bölünerek verilmelidir.Tedaviye ara verilmeden 3-6 ay devam edilmelidir. Bu süre 9 aya kadar çıkartılabilir.Tedavi kesildikten sonra semptomlar tekrarlarsa tedavi tekrarlanabilir.

Fibrokistik Hastalık:

Günlük doz hastanın durumuna göre 100-400 mg arasında değişmektedir. Genellikle ilk ay içinde göğüs ağrısı ve hassasiyeti kaybolur. Nodoziteler 4-6 aylık kesintisiz bir tedavigerektirir.

Organik nedenle olmayan Menoreji ve Premenstrüel Syd :

Günlük doz 200 mg olup, 3 ay süreyle tedaviye devam edilmelidir.

Herediter Anjioödem :

Günlük doz 400 - 600 mg olup hastanın cevabına göre daha sonra % 50 oranında azaltılabilir. Tedaviye ataklar tamamen kayboluncaya kadar (1-3 ay) devam edilir.

Endometriumun Preoperatif İnceltilmesi :

Günlük doz 3-6 hafta süreyle 400-800 mg’ dır.

Puberte Prekoks :

Günlük doz hastanın yaşı ve klinik cevabına göre 100-400 mg arasında değişmektedir. Danasin’in günlük dozu 2 veya 3 kerede verilmelidir. Kadınlarda tedaviye menstürasyonesnasında başlanmalı, aksi halde uygun testlerle hastanın gebe olmadığı saptandıktan sonratedavi uygulanmalıdır. Düşük dozlarda ovülasyon süprese olmayabileceğinden bu tipkadınlarda nonhormonal bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.

Uygulama şekli:

Sadece oral yoldan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek /karaciğer yetmezliği:

Şiddetli böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda DANASİN kullanımı tavsiye edilmemektedir. Böbrek ve karaciğer yetmezliği hafif ve orta derecede olan hastalardanormal doz önerilir. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının izlenmesi tavsiye edilmektedir.Pediyatrik popülasyon:

DANASİN kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

DANASİN kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Mevcut veriler akut doz aşımının acil ciddi reaksiyonlara yol açacağı ihtimali olduğunu göstermektedir.

Akut aşırı doz durumunda aktif kömür ile ilacın absorpsiyonu azaltılmalı ve hasta herhangi bir gecikmiş reaksiyon durumunda gözlem altında tutulmalıdır.