CYPLOS SANOHALER 50/250 mcg inhilasyon için toz 60 doz {Sanovel} Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cyplos Sanohaler nedir, Cyplos Sanohaler ne için kullanılır, Cyplos Sanohaler ne ilacı, Cyplos Sanohaler neye yarar, Cyplos Sanohaler ne işe yarar, Cyplos Sanohaler neye iyi gelir, Cyplos Sanohaler kullananlar, Cyplos Sanohaler kullanımı, Cyplos Sanohaler uygulama, Cyplos Sanohaler etkileri, Cyplos Sanohaler faydaları bilgilerini içerir.

2.CYPLOS SANOHALER nedir ve ne için kullanılır?

CYPLOS Sanohaler, etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon propiyonat içerir.

CYPLOS Sanohaler 50/250 mcg inhalasyon için toz, her uygulamada 50 mikrogram salmeterol ve 250 mikrogram flutikazon propiyonat püskürten 60 dozluk bir cihazdır.

Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

Flutikazon propiyonat ise kortikosteroidler adı verilen ilaç grubuna aittir ve yangı (iltihap, inflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

CYPLOS Sanohaler aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Yetişkinlerde ve 12 yaş ve üzeri ergenlerde düzenli astım tedavisinde

• Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH'lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında