CUROSURF 120 mg/1.5 ml intratrakeal süspansiyon 1 adet tek dozluk flakon Kullanımı

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CUROSURF nasıl kullanılır ?

CUROSURF yalnızca, prematüre bebeklerin bakımı, resüsitasyonu ve stabilizasyonunda eğitimli ve deneyimli kişiler tarafından ve bu bebeklerin ventilasyonve takibi için uygun ekipmanın mevcut olduğu hastane ortamında uygulanmalıdır.

CUROSURF bebeklerde kalp atım hızı ve arteriyel oksijen konsantrasyonu veya oksijen saturasyonunun sürekli olarak takip edilebildiği koşullan uygun yenidoğan ünitelerindetrake içerisine uygulanır.

CUROSURF kullanıma hazır flakonlar halinde bulunmaktadır ve +2 ila +8°C arasında sıcaklıkta saklanmalıdır. Kullanmadan önce flakon oda sıcaklığına kadar ısıtılmalı(birkaç dakika avuç içinde tutularak) ve daha homojen bir süspansiyon elde edebilmekiçin “çalkalamadan”, hafifçe aşağı-yukarı çevirilmelidir. Flakon içerisindekisüspansiyon steril iğne ve şırınga yardımı ile aşağıdaki açıklamalara uygun olarakçekilir.

1) Çentiği (FLIP UP) renkli plastik kapağın üzerine yerleştiriniz.

2) Çentiği kaldırınız ve yukarıya çekiniz.

3) Plastik kapağı alüminyum kısmı ile aşağı doğru çekiniz.

4) ve 5) Tüm halkayı alüminyum sargıyı çekerek çıkarınız.

6) ve 7) Lastik kapağı ekstratın içeriğinden ayırınız.

CUROSURF aşağıdaki şekillerde uygulanabilir;

a.Bebek solunum cihazından ayrı şekilde

Bebeği solunum cihazından kısa bir süreliğine ayırınız ve süspansiyonun 1.25-2.5 ml/kg (100-200 mg/kg)’nı tek bolus doz olarak endotrakeal tüp vasıtası ile doğrudan alttrakea’nm içine uygulayınız. Bebeği yaklaşık bir dakika el ile ventile ediniz ve dahaönce kullanılan set vasıtası ile solunum cihazına tekrar bağlayınız. İlave dozlar (1.25ml/kg) gerekli olduğunda aynı yaklaşımla uygulanabilir;

veya

b. Bebek solunum cihazına bağlı şekilde

Süspansiyonun 1.25-2.5 ml/kg (100-200 mg/kg)’nı tek bolus doz olarak endotrakeal tüp vasıtası ile doğrudan alt trakea’nm içine uygulayınız.

İlave dozlar gerekli olduğunda (1.25 ml/kg) aynı yaklaşımla uygulanabilir;

c. Mekanik ventilasyona başlamadan önce, doğum odasında, endotrakeal tüp ile üçüncübir uygulama seçeneği bulunmaktadır - bu durumda ambu tekniği kullanılır ve doğumodasında ya da bebek neonatal üniteye yatırıldıktan sonra CPAP (Nazal yoldan süreklipozitif havayolu basıncı)’la ekstübasyon da bir seçenektir (INtübasyon SURfaktanEkstübasyon - INSURE).

Uygulama yolu ve metodu

Nefes borusunun içine uygulanır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Geçerli değildir.

Yaşlılarda kullanımı

Geçerli değildir.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Geçerli değildir.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CUROSURF kullanırsanız

Geçerli değildir.

CUROSURF'i kullanmayı unuttuysanız

Geçerli değildir.

CUROSURF ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler