CUBICIN 350 mg inf. çöz. için toz içeren flakon Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cubicin dozu, Cubicin dozaj, Cubicin doz aşımı, Cubicin uygulama, Cubicin kullanım şekli, Cubicin kullanımı, Cubicin kullanım süresi, Cubicin açmı tokmu, Cubicin nedir, Cubicin ne için kullanılır, Cubicin nasıl kullanılır, Cubicin faydaları, Cubicin etkileri, Cubicin günde kaç kez, Cubicin sabah mı akşam mı, Cubicin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Komplike cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları :

Erişkinler için önerilen doz, 7-14 gün boyunca veya enfeksiyon iyileşinceye kadar 24 saatte bir 4 mg/kg’dır.

Staphylococcus aureus bakteriyemisi (sağ taraf endokarditi dahil) :

Erişkinler için önerilen doz, tedaviyi yürüten hekim tarafından konulan tanıya bağlı olarak 2¬

6 hafta boyunca 24 saatte bir 6 mg/kg’dır.

Uygulama şekli:

CUBICIN, 30 dakikalık bir süre içerisinde intravenöz infüzyon yoluyla uygulanır.
CUBICIN’in uygulama için hazırlanması 350 mg’lık takdim şekli:

7 ml, %0.9 sodyum klorür intravenöz infüzyon ile sulandırılarak, 50 mg/ml’lik bir konsantrasyon elde edilebilir.

Ayrıca 350 mg flakonları da steril enjeksiyonluk su ile sulandırılabilir. CUBICIN (daptomisin) glukoz içeren çözeltilerle fiziksel ya da kimyasal olarak geçimsizlik gösterir Bu tür solüsyonları kullanmak uygun değildir.

Liyofilize CUBICIN’i sulandırmak için aseptik teknik kullanılmalıdır. Kauçuk tıpanın merkez kısmı yerinde bırakılarak polipropilen geçme kapak çıkarılmalıdır. 7 ml, %0.9 sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisi ya da enjeksiyonluk su, iğne flakonun cidarına doğru yöneltilmek suretiyle, kauçuk tıpanın merkezinden flakonun içine yavaşça enjekte edilmelidir. Flakon, ürünün( tozun) tamamen ıslanmasını sağlamak üzere yavaşça döndürülmeli ve daha sonra 10 dakika bekletilmelidir. Son olarak, flakon sulandırılmış berrak bir çözelti elde etmek üzere gerektiği şekilde birkaç dakika yavaşça döndürülmelidir/karıştırılmalıdır. Ürünün köpüklenmesini önlemek için, şiddetli çalkalamadan/karıştırmadan kaçınılmalıdır.
Sulandırma işlemi genel olarak 15 dakika içerisinde tamamlanır.

Sulandırılmış çözelti, ürünün çözeltinin içerisinde uygun şekilde dağıldığını teyid etmek için dikkatlice kontrol edilmeli ve kullanımdan önce partikül içermemesi açısından incelenmelidir.

CUBICIN’in sulandırılmış çözeltileri renk olarak soluk sarı ila açık kahverengi arasında değişmektedir.

Sulandırılmış çözelti daha sonra intravenöz infüzyon için (tipik hacim: 50 ml) %0.9 sodyum klorür ile seyreltilmeli ve 30 dakikalık bir sürede infüzyon olarak uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Daptomisin büyük oranda böbrekler yoluyla atılır.

Kreatinin klerensi > 30 mL/dakika olan hastalar: Kreatinin klerensi > 30 mL/dakika olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Böbrek yetmezliği olan tüm hastalarda tedaviye yanıt ve renal fonksiyonlar yakından takip edilmelidir.

Kreatinin klerensi < 30 mL/dakika olan hastalar : Kreatinin klerensi < 30 mL/dakika olan hastalarda doz aralığı, 48 saatte bir tek doz alınacak şekilde uzatılmalıdır. Bu hastalarda tedaviye klinik yanıt ve böbrek fonksiyonları yakından takip edilmelidir.

Aynı doz ayarlaması ve tavsiyeler, hemodiyaliz ya da sürekli ayaktan periton diyalizi (CAPD) olan hastalar için de geçerlidir. Mümkünse, diyaliz günlerinde CUBICIN, diyaliz tamamlandıktan sonra uygulanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ya da orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda (Child-Pugh Sınıf B) CUBICIN uygulaması sırasında doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur. Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarla (Child-Pugh Sınıf C) ilgili herhangi bir veri mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon:

CUBICIN’in 18 yaş altı hastalardaki güvenliliği ve etkinliği saptanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda destekleyici tedavi uygulanması önerilir. Daptomisin hemodiyaliz (4 saat içinde uygulanan dozun yaklaşık %15’i atılır) ya da periton diyalizi (48 saat içinde uygulanan dozun yaklaşık %11’i atılır) yoluyla vücuttan yavaş yavaş temizlenir.